2 min read

Kvinnedagen

By Nina Øglænd on Mar 8, 2022 10:02:01 AM

Gratulerer med dagen og den videre kampen for mangfold, rettferdighet og inkludering!

I SAR står mangfold, rettferdighet og inkludering høyt, og vi er glade for at vi nå har blitt en del av ODA og MAK sitt «CEO Commitment» program. Hvor vi ved å signere lederløfte anerkjenner at kjønn, etnisk og flerkulturelt mangfold og inkludering krever løsninger på alle nivåer i organisasjonen (internt) og i verdikjeden (eksternt). Dette involverer også en forpliktelse til noen klare, kvantifiserbare og tidsbestemte mål som vi rapporterer fremdrift på.

I år har vi nådd to viktige milepæler:

Giulia Poletti De Chaurand
1.

I februar kunne vi offisielt ønske Giulia Poletti De Chaurand velkommen som styremedlem i SAR. Giulia har bakgrunn fra London Business School, med erfaring fra Boston Consultancy Group (BCG) og arbeider i dag som Investment Excecutive hos Stirling Square Capital Partners. Giulia har et spesielt fokus på bærekraft i alle ledd.

Alisa-Smerdova

2.

SAR har det siste året tatt store steg innenfor digitalisering og har som følge av dette strategiske fokuset ansatt Alisa Smerdova i nyopprettet stilling som VP IT & Digitalization. Alisa har over 13 års erfaring innenfor teknologi utvikling og beskriver seg selv som: ”Problem solver by nature, philanthropist by vocation. As a cosmopolite, I believe in people – to people cooperation across borders, religions, or other differences”. Alisa var klart den beste kandidaten i et mannsdominert fagområde (71 % menn) og har allerede med hennes korte fartstid i SAR satt sitt avtrykk for fremtiden.


I dag kan vi også offisielt stolt beskrive Alisa Smerdova som en av Norges 50 fremste tech-kvinner for 2022. ODA-Nettverket, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet. Vi er stolte og gratulerer vår kjære kollega Alisa Smerdova med kåringen!

8 mars bruker vi til å hedre våre fantastisk dyktige kvinnelige medarbeidere og deres kontinuerlige bidrag, her kan dere se noen av våre «Sheros» i aktivitet fra vårt innlegg fra 2021.

Vi stopper ikke her og ønsker flere til vår organisasjon langs hele kysten fra Hammerfest i Nord og Tananger i Sør.

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

3 min read
SAR takes important steps and reduce the environmental impact at sea

In relation to the 5-year classification of the offshore supply vessel "Amalie," SAR, in partnership with Soltin...

2 min read
A proud partner of Viking FK

At SAR, we are proud of the continuation of our longstanding partnership with Viking Football Club for the 2023-2024...

7 min read
Journey goes to Sandnessjøen

Our goal with this series of articles is to introduce SAR's departments, spanning from Hammerfest in the north to...