3 min read

Si hei til Jonas! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on Apr 27, 2021 8:15:00 AM

Topics: News

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Høsten 2020 fikk vi på plass Kristine, Jonas, Mari og Rouven. Traineekandidatene er ansatt hos oss i et år og følger et utviklingsprogram som vil bidra til faglig og personlig utvikling. De tilfører verdifull kunnskap og nye impulser på tvers av avdelinger i SAR Gruppen AS.

Vi hadde store forventinger med å ta del i et traineeprogram, og erfaringene så langt er over forventingene. En kompetent gjeng som gir energi, og utfordrer oss til å tenke nytt og bli bedre. At vi er stolte av traineene våre er en underdrivelse. For å bli enda bedre kjent, tok vi en prat med Jonas, som jobber som Trainee på Finansavdelingen i SAR.

jonas


Jonas, fortell oss litt om bakgrunnen din:

Mitt navn er Jonas Svihus, jeg er 27 år og kommer fra Sandnes. Jeg har en mastergrad i økonomi og administrasjon, bachelor fra BI Bergen og en mastergrad med spesialisering i international business fra Aarhus BSS. Etter endt utdanning fikk jeg jobb i SAR, hvor jeg nå er trainee i finansavdelingen på Tananger.


Hva Jobber du med i SAR?

Jeg jobber først og fremst med prosjekt P3D og implementeringen av vårt nye ERP-system, hvor jeg er stream lead for IDM (dokumentarkivet) og prosjektmodulen. I tillegg jobber jeg med diverse oppgaver i finansavdelingen, blant annet oppfølging av investeringer og økonomiske analyser.


Hva betyr det for deg å jobbe i et firma som lever for «Turning waste to value» ?

Da jeg skulle søke på jobber var det viktig for meg å finne en arbeidsplass som tenker på fremtiden og jobber mot det grønne skiftet, så her passer jo SAR perfekt. Det å ha en arbeidsplass med så sterkt fokus på bærekraftighet er veldig givende.

Det å ha en arbeidsplass med så sterkt fokus på bærekraftighet er veldig givende.

Hva motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Jeg motiveres av å få bryne meg på nye utfordringer, finne nye måter å løse ting på og å få sjansen til å lære nye ting. Jeg synes også veldig motiverende å se synlige og målbare resultater av arbeidet jeg gjør, og at det bidrar til utvikling i riktig retning.


Fortell en liten fun fact om deg selv:

Jeg har løpt New York Marathon!


Hvem er din rollemodell?

Jeg synes det er veldig inspirerende med dyktige folk som viser engasjement og brenner for det de driver med. Denne typen folk er det masse av i SAR! Hvis jeg skal svare konkrete personer, må jeg nok gå for foreldrene mine.


Hva er ambisjonene dine for fremtiden?

Jeg ønsker å fortsette min faglige og personlige utvikling, fortsette å lære meg nye egenskaper og ta fatt på nye utfordringer. Jeg ønsker å vokse sammen med SAR og tilføre selskapet så mye verdi som mulig mens det jobbes for en bedre fremtid.


Hvilket tips vil du gi til studenter som snart skal inn i arbeidslivet?

Vær tidlig ute med søkingen. Da får du god tid til å sette deg inn i forskjellige selskap og stillinger og finne ut hva som passer best for deg og dine behov. Det er også lurt å ikke vær for kresen på hvilke jobber du søker på. Hvis du er i tvil om dette er noe for deg, skader det ikke å slenge inn en søknad. Da får du flere valgmuligheter og mulighet for god trening i å delta på jobbintervjuer. I tillegg kan et jobbintervju snu opp ned på hvor interessant en jobb virker.

 

Les mer: Bli kjent med Mari Thunes

Les mer: Karriere i SAR

Les mer: Trainee Sørvest


 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

8 min read
Our journey goes to SAR Averøy

We want to use this series of articles to present SAR's departments along the coast, from Hammerfest in the north to...

3 min read
Sommer, sol, kvalitetstid og grønne verdier!

Nok en gang står sommerferien for tur for de aller fleste av oss. Den inntreffer like plutselig og kjærkomment som...

8 min read
The journey goes to Kristiansund

Our goal with this series of articles is to introduce SAR's departments, spanning from Hammerfest in the north to...