4 min read

Si hei til Rouven! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on May 20, 2021 8:30:00 AM

Topics: News

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Høsten 2020 fikk vi på plass Kristine, Jonas, Mari og Rouven. Traineekandidatene er ansatt hos oss i et år og følger et utviklingsprogram som vil bidra til faglig og personlig utvikling. De tilfører verdifull kunnskap og nye impulser på tvers av avdelinger i SAR Gruppen AS.

Vi hadde store forventinger med å ta del i et traineeprogram, og erfaringene så langt er over forventingene. En kompetent gjeng som gir energi, og utfordrer oss til å tenke nytt og bli bedre. At vi er stolte av traineene våre er en underdrivelse. For å bli enda bedre kjent, tok vi en prat med Rouven, som jobber som Trainee på bærekraftavdelingen i SAR.

Rouven

 

Rouven, fortell litt om bakgrunnen din:

Jeg er 27 år og kommer fra en liten landsby i Sør-Tyskland i nærheten av Stuttgart. Landsbyen ligger i et av de største tyske rødvinsområdene. Jeg har en Bachelor i statsvitenskap fra Albert-Ludwigs Universitet Freiburg. Under utdannelsen bestemte jeg meg for å dra et år på utveksling til NTNU i Trondheim. Etter en fantastisk tid der var jeg innstilt på at jeg ville tilbake til Norge og ta master. Høsten 2018 reiste jeg til Stavanger og tokt master innen Energi, miljø og samfunn ved Universitetet i Stavanger.

 

Hva jobber du med i SAR?

Jeg har fått en fantastisk mulighet, og får jobbe i bærekraftavdelingen hos SAR. Bærekraftavdelingen støtter prosesser på tvers av alle driftsområder. Vi bidrar til at organisasjonen blir litt bedre hver dag, og jobber enda mer bærekraftig.

Akkurat nå utvikler jeg ulike rapporter som vil bidra til at SAR kan ta bedre og mer effektive beslutninger. Samtidig jobber jeg med bærekraftsrapporter, intern prosessutvikling og standardisering på tvers av avdelinger. 

 

Hva betyr det for deg å jobbe i et firma som lever for «Turning waste to value» ?

For meg har det stor betydning å jobbe i en bedrift som er motivert til å bidra til en mer bærekraftig utvikling, og som tar ansvar i det grønne skiftet i samfunnet. Etter min studietid i Trondheim visste jeg at jeg ønsket å jobbe med bærekraft, det grønne skifte og sirkularitet av ressurser. Derfor var det utrolig kjekt å kunne starte i praksis hos SAR rett etter fullført master.

Fokus på å ivareta ressurser så lenge som mulig er viktigere enn noen ganger. Jeg er derfor stolt over å ta del i en bedrift som har behandler ‘avfall’ som en verdifull ressurs, i motsetning til å se på ‘avfall’ som et problem.

Les mer:  Hva er Waste Chain Management?

 

Hva motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Det er utrolig motiverende for meg å jobbe med prosjekter som skaper verdi for bedriften, for miljøet og for min egen fremtid. Jeg blir enda mer motivert når jeg klarer å hjelpe noen og bidra med å forenkle eller forbedre prosesser. Derfor er det veldig givende med spennende oppgaver og utfordringer som krever god samhandling med mine kollegaer for å finne beste løsning.

 

Fortell en liten fun fact om deg selv:

Jeg har bodd nesten 3 år i Norge, men har ikke vært i Oslo siden en kort ferietur tilbake i 2010. Det betyr nok bare at jeg trives veldig godt i Stavanger, hvor jeg kan både gå tur i fjellet og kite på strendene.

 

Hvem er din rollemodell?

Foreldrene mine har alltid vært viktige rollemodeller for meg. Fra dem har jeg lært hva som er mulig om man bare er interessert, engasjert, motivert og jobber hardt for å nå målene sine. Jeg har lært utrolig mye fra de og det gjør jeg fortsatt, selv om jeg bor i Norge.

 

Hva er ambisjonene dine for fremtiden?

Jeg ønsker å lære mer og å utvikle kompetansen min, slik at jeg kan bidra enda mer de utfordringene vi har foran oss. I fremtiden ønsker jeg mer å få enda mer ansvar, så jeg kan bidra direkte til en mer bærekraftig utvikling. Utover det, er målet å stadig nå nye høyder, og da gjerne i høydemeter med mange flotte turer for å finne ny motivasjon, inspirasjon og for å nyte hverdagen litt mer.

 

Hvilket tips vil du gi til studenter som snart skal inn i arbeidslivet?

Teknisk kompetanse har stor verdi for bedrifter. F.eks kunnskap innen Microsoft Excel eller å kunne hente ut og utnytte data. Det er kompetanse som kan gjøre deg enda mer relevant og attraktiv for bedrifter uavhengig av din utdanning og bakgrunn. Når jeg studerte var jeg veldig fokusert å få en jobb innen fornybar energi. Derfor tenkte jeg at mulighetene mine var svært begrenset, men til slutt var mulighetene ikke så begrenset som jeg trodde. Min anbefaling er derfor å søke innen ulike områder som du kanskje ikke har tenkt er relevant for deg.

 

Ønsker du mer informasjon om karrieremuligheter i SAR eller om Trainee Sørvest?

Les mer: Karriere i SAR

Les mer: Trainee Sørvest

 

Bli litt bedre kjent med våre andre trainees:

Les mer: Bli kjent med Mari Thunes

Les mer: Bli kjent med Jonas Svihus

Les mer: Bli kjent med Kristine Goa Kloven

 

 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

2 min read
Super vacuum cleaner, vacuum truck, suction truck, sludge vacuum - A rose by any other name would smell as sweet!

The "super" car with all the different names can carry out a range of varied tasks as it is equipped with great powers...

3 min read
Hazardous Waste Conference 2023: SAR paves the way for data sharing for a greener future!
{% icon icon_set="fontawesome-5.14.0" name="Clock" style="SOLID" height="18" purpose="decorative"...
7 min read
Our journey goes to Florø

We want to use this series of articles to showcase the branches of SAR along the coast, from Hammerfest in the north,...