5 min read

Læreplass, traineestilling, masteroppgave - ditt springbrett til en spennende karriere!

By Gro Lende on 23.apr.2024 14:00:00

I SAR er vi ikke bare passive tilskuere; vi er aktive jegere etter unge talenter gjennom spennende læringsprogrammer, traineestillinger og tett samarbeid med høyskoler og universiteter. Vi vet at for å sikre oss den beste og mest fremtidsrettede arbeidskraften, må vi være der de unge er. Vi formidler vår visjon og verdier knyttet til miljø- og bærekraft i praksis gjennom våre læringsprogrammer. Dette gjør oss til en attraktiv arbeidsplass for de som søker et meningsfullt yrke med en positiv innvirkning på miljøet vårt. 

Topics: News
1 min read

SAR spilte en viktig rolle i å fremme bærekraft på den nasjonale vitenskapsdagen

By Gro Lende on 10.apr.2024 10:47:20

Den 10. november ble viet til å feire vitenskap og forskning gjennom foredrag og presentasjoner innenfor kjemi, biovitenskap og miljøteknikk på UIS. Arrangementet har stort søkelys på betydningen av et nært samarbeidet mellom universitetet og den lokale industrien. SAR`s Andreas Bakke høstet mange gode lovord etter å ha delt av sin ekspertise på en fremragende måte innen miljøteknologi i avfalls- og gjenvinningsbransjen.

Topics: News
6 min read

Turen går til SAR Treatment Risavika

By Gro Lende on 27.feb.2024 08:30:00

Med denne “reise-bloggen” ønsker vi å vise frem SAR sine aktiviteter ved alle lokasjonene som er spredt langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Vår reise vil også belyse fordelene av det gode samarbeidet mellom avdelingene våre for å på best mulig måte bistå kundene våre med å skape verdi av avfallet sitt. Her er del 7 av denne serien. 

Topics: Turen går til..
5 min read

HR-veteranens reise gjennom endringer og vekst i miljøbransjen

By Gro Lende on 13.feb.2024 08:30:00

Den 1. november i 2023 var ikke bare en vanlig dag i SAR. Det var dagen vi feiret Anne Lise Naaden's fantastiske 20-år lange reise gjennom endringer og vekst i miljøbransjen.
Topics: Mennesker Jubileum
1 min read

SAR takker for verdifull feedback i vår kundetilfredshetsundersøkelse 2023

By Gro Lende on 31.jan.2024 12:12:58

Vår årlige undersøkelse er veldig viktig og sentral for SAR for at vi skal kunne forbedre våre produkter og tjenester på en slik måte at vi imøtekommer våre kunders behov, og for at våre kunder skal få en positiv opplevelse i all kontakt og samhandling med oss.

Topics: News Mennesker
2 min read

Boost din faglige utvikling innen farlig avfall og bærekraft!

By Gro Lende on 15.jan.2024 08:43:23

Sjekk ut kurskalenderen vår for 2024 og meld deg på SAR sitt kurs i håndtering av farlig avfall! Dette kurset er høyst relevant for alle som er involverte i avfallshåndtering og elektronisk deklarering. Dette året tilbys det klasseromskurs i lokaler som er designet for trivsel og læring. I tillegg har vi kurs via Teams for å imøtekomme behovene til offshoreansatte, og andre som av ulike grunner foretrekker dette.

Topics: News
1 min read

Varsel om nasjonal økt avgift på blandet avfall til forbrenning i Norge

By Gro Lende on 03.jan.2024 12:07:20

 

Fra 1. januar 2024 kom det en signifikant økning i forbrenningsavgiften på avfall til forbrenning.
Topics: nyheter
2 min read

Møt SAR på Karrieredagen 2024! Lyst å bli med på et bærekraftige eventyr?

By Gro Lende on 02.jan.2024 12:57:26

Lyst til å være en del av vårt bærekraftige eventyr? Næringsforeningens Karrieredag 2024 er fullpakket med inspirasjon, kunnskap og muligheter, hvor du får sjansen til å møte dedikerte representanter fra SAR. Vår egen Andreas Bakke vil sammen med Helge Simen Røyksund fra Sparebank 1 SR-Bank og Andrea Viga Søndenå fra Blue Planet være konferansierer som guider deg gjennom dagen. Alle tre startet sin karriere gjennom Trainee SørVest i 2022, og de vil dele sine unike reiser og erfaringer med deg!

Topics: News nyheter
3 min read

God jul, godt nyttår og en gledelig høytid fra oss i SAR

By Gro Lende on 21.des.2023 10:55:22

Dette er tiden for refleksjon, ettertanke og omtanke.

Fra alle oss i SAR, langs hele den norske vestkysten, ønsker vi deg en god jul, en nydelig høytid og et godt nytt år!🎄

 

Topics: nyheter
8 min read

Turen går til SAR Mongstad

By Gro Lende on 20.des.2023 08:31:00

 

Topics: Mennesker Turen går til..
2 min read

Supersuger, vakumbil, sugebil, slamsuger – kjært barn har mange navn!

By Gro Lende on 28.nov.2023 09:06:54

 

Topics: News
3 min read

Farlig avfallskonferansen 2023: SAR baner veien for deling av data for en grønnere fremtid!

By Gro Lende on 15.nov.2023 10:34:18

 

Topics: News nyheter Bærekraft
7 min read

Turen går til SAR Florø

By Gro Lende on 25.okt.2023 10:02:00

Vi ønsker å bruke denne artikkelserien til å presentere SARs avdelinger langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Gjennom vår serie vil vi presentere hva som kjennetegner de ulike avdelingene, og hvordan det godt samarbeid hjelper kundene våre med å skape verdi av sitt avfall. Her kommer artikkel nr. 5 i denne serien.  

Topics: Turen går til..
3 min read

FN-dagen 2023 - «Menneskerettigheter under press»

By Karen Aanestad on 24.okt.2023 10:35:00

24. oktober er dagen FN-pakten ble undertegnet i 1945 og markerer den internasjonale FN-dagen. Tematikken i år, «Menneskerettigheter under press», er aktuelt som aldri før og vi har alle et ansvar! Mennesker lider på grunn av kriger, fattigdom og brudd på menneskerettigheter – dette er alvorlig, det påvirker oss alle og vi har alle et ansvar for å gjøre det vi kan!

Topics: Bærekraft
3 min read

Vær trygg på at din bedrift oppfyller krav til en sirkulær avfallskjede

By Gro Lende on 18.sep.2023 15:17:08

Endelig er Miljødirektoratets veileder på plass. Fra og med 1. januar 2023, ble nye krav om utsortering av husholdningsliknende avfall, som mat- og plastavfall, innført gjennom Avfallsforskriften kapittel 10a. Dette har bidratt til at flere bedrifter nå har lagt om til nye løsninger for kildesortering av avfall.

Topics: News nyheter Bærekraft Avfallshåndtering
3 min read

Vil du gjøre en forskjell? Besøk karrieredagen på UiS og sjekk mulighetene hos SAR!

By Gro Lende on 13.sep.2023 12:21:00

Fra venstre: Kenneth Løland VP Integrerte operasjoner, Alisa Smerdova Leder IT og digitalisering, Marthe Axdal Miljørådgiver, Rouven Uzelmaier Forretningsutvikler ESG og Energi ledelseIvar Kristensen Finans kontroller, Guro Lunde HR-Rådgiver

Topics: News
8 min read

Turen går til Averøy

By Gro Lende on 12.sep.2023 11:50:00

Vi ønsker å bruke denne artikkelserien til å presentere SARs avdelinger langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Gjennom vår serie vil vi presentere hva som kjennetegner de ulike avdelingene, og hvordan det godt samarbeid hjelper kundene våre med å skape verdi av sitt avfall. Her kommer artikkel nr. 4 i denne serien.  

Topics: nyheter Turen går til..
2 min read

Har du en drøm om å bli sjåfør? Hos SAR kan du også positivt påvirke miljøet!

By Gro Lende on 05.sep.2023 12:10:00

«Følg drømmen – ikke strømmen» er slagordet for årets yrkesmesse i regi av SOTIN, Norges Lastebileier-Forbund og NHO. SAR stiller selvsagt og vi gleder oss til å hjelpe deg med interesse for transport og logistikk med å utforske mulighetene som finnes der ute. Kanskje kan vi bidra til å oppfylle din yrkesdrøm en gang i fremtiden..

Topics: News
3 min read

Sommer, sol, kvalitetstid og grønne verdier!

By Gro Lende on 03.jul.2023 08:30:00

Nok en gang står sommerferien for tur for de aller fleste av oss. Den inntreffer like plutselig og kjærkomment som alltid. Vi ser frem mot noen «bonusdager» der vi kan gi hodet og kroppen en velfortjent pause fra hektiske hverdagsaktiviteter og arbeidsliv. Vi gjør oss ferieklare til dager uten de faste rammene, men tar allikevel med oss de gode «grønne rutinene» for å ta vare på miljøet, uansett hvor i verden sommeren måtte tilbringes. Det handler om å komme tilbake uthvilt, ha omsorg for hverandre, bygge positive opplevelser og gode minner. Alt med visshet om at man har tatt ansvar også i ferietiden for å sikre en bærekraftig fremtid.

Topics: News
8 min read

Turen går til Kristiansund

By Gro Lende on 29.jun.2023 10:59:40

Vi ønsker å bruke denne artikkelserien til å presentere SARs avdelinger langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Gjennom vår serie vil vi fortelle hva som kjennetegner de ulike avdelingene, og hvordan det gode samarbeidet mellom våre avdelinger hjelper kundene våre med å skape verdi av sitt avfall.  Her kommer artikkel nr 3 i denne serien! Nå har vi reist over halve landets lengde, helt sør til Kristiansund.

Topics: nyheter Turen går til..
2 min read

SAR delte erfaringer med gjenvinningsbransjen på IED-seminaret

By Gro Lende on 21.jun.2023 13:11:04

IED-seminar (Industrial Emission Directive) for avfall og gjenvinningsbransjen er en årlig «happening» som arrangeres av Miljødirektoratet, Norsk Industri og NFFA. Dette er en glimrende møteplass mellom myndigheter og industri. På agendaen var det som alltid viktige tema, interessante innlegg og konstruktiv dialog mellom organisasjonene. SAR bidro med sine ærlige og nyttige erfaringer.

Topics: nyheter Bærekraft
3 min read

SAR tar «Skippertak» og reduserer miljøpåvirkningen til havs

By Gro Lende on 06.jun.2023 09:55:14

SAR utførte nylig en større oppgradering av transportfartøyet Amalie. Det var i forbindelse med 5 års klassifiseringen av fartøyet at SAR i samarbeid med Soltin Marine valgte å sette inn ny hovedmotor, nytt eksosrenseanlegg og et nytt behandlingssystem for ballastvann.

Topics: nyheter Bærekraft
2 min read

Verdens Miljødag - «Løsninger på plastforurensing»

By Gro Lende on 05.jun.2023 08:34:14

5. juni er Verdens Miljødag. Dette er en dag vi i SAR støtter opp om og som understreker hvor verdifull vår bransje er, ikke bare i dag, men 365 dager i året! I år er tema knyttet til plastforurensning, og det med god grunn da det anslås at 19-23 millioner tonn plast havner i innsjøer, elver og hav årlig!

Topics: News Bærekraft
2 min read

Stolt samarbeidspartner til Viking FK

By Gro Lende on 31.mai.2023 09:10:28

I SAR er vi stolte over fortsettelsen av vårt langvarige samarbeid med Viking Fotballklubb for sesongen 2023-2024.

Topics: nyheter
7 min read

Turen går til Sandnessjøen

By Gro Lende on 25.mai.2023 12:48:20

Vi ønsker å bruke denne artikkelserien til å presentere SARs avdelinger langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Gjennom vår serie vil vi presentere hva som kjennetegner de ulike avdelingene, og hvordan det gode samarbeidet mellom våre avdelinger hjelper kundene våre med å skape verdi av sitt avfall. Her kommer artikkel nr 2 i denne serien.  

Topics: nyheter Turen går til..
8 min read

En perfekt match i 20 år og "still going strong" – Gratulerer til Frank med jubileet

By Gro Lende on 08.mai.2023 12:21:10

 

Du har vært i SAR i 20 år, hva liker du best med jobben din?

Det er høyt tempo, rask utvikling. Det kommer nye ting opp uke for uke. Det kan være faglig, så vell som kollegialt og sosialt. SAR har gitt meg muligheten til å jobbe med veldig mye forskjellig, og jeg har aldri gått lei. Det er spennende rent faglig, og det dukker stadig ting opp som gir mening for bevaring av naturen og en mer grønn og bærekraftig fremtid.

Topics: News Jubileum
1 min read

Sammen for en bærekraftig fremtid: SAR deltok på "Det Grønne Skiftet 2023"

By Gro Lende on 05.mai.2023 10:32:56

 

Topics: nyheter
4 min read

Hva er egentlig farlig avfall?

By Gro Lende on 03.mai.2023 08:56:09

Det kan være så mangt, denne gang en sjelden variant av «ekte spritholdige slanger»

Topics: nyheter Avfallshåndtering
1 min read

Skriver masteroppgave om indirekte karbonutslipp

By Gro Lende on 19.apr.2023 10:39:07

Vi gleder oss over at Jasmine Bigelow i slutten av januar 2023 startet på sin masteroppgave hos oss i SAR. Jasmine har fra før en bachelor i energiøkonomi fra Western Washington University i USA og tar nå en master i Energi, miljø og samfunn ved Universitet i Stavanger.   

Topics: nyheter Bærekraft
7 min read

Turen går til Hammerfest

By Gro Lende on 13.apr.2023 07:51:05

Vi ønsker å bruke denne artikkelserien til å presentere SARs avdelinger langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Gjennom vår serie vil vi presentere hva som kjennetegner de ulike avdelingene, og hvordan det gode samarbeidet mellom våre avdelinger hjelper kundene våre med å skape verdi av sitt avfall.

Topics: News Turen går til..
1 min read

SAR Norge: Turen går til..

By Gro Lende on 30.mar.2023 08:30:00

 

Topics: nyheter Turen går til..
2 min read

Gå ikke glipp av verdien en god avfallsplan kan gi deg!

By Gro Lende on 22.feb.2023 08:30:09

En god avfallsplan kan sikre miljømessige- og økonomiske gevinster både i praksis og i ESG rapporteringsperspektiv. Oppnå et lavere miljøavtrykk, bedre utnyttelse av bedriftens arbeidsområder, og reduser deres avfallsmengder.

Topics: nyheter Bærekraft
2 min read

Sammen om en grønn, sikker og bærekraftig fremtid

By Gro Lende on 25.jan.2023 13:02:45

SAR hadde besøk av viktige samarbeidsaktører til idémyldring og mulighetsutveksling rundt bærekraftig avfallshåndtering.

Topics: nyheter Bærekraft
1 min read

Slik kan du forbedre din bedrifts avfallshåndtering🌱

By Gro Lende on 17.jan.2023 10:27:58

Interessert i å holde deg oppdatert på det siste innen miljøregelverket?

Topics: nyheter
2 min read

SAR ekspanderer og styrker tilbudet til våre kunder i Kristiansundregionen

By Gro Lende on 11.jan.2023 11:38:03

Vi starter det nye året med en spennende ny satsning!

I forbindelse med avviklingen av Vakumentreprenøren har vi i SAR overtatt deres tidligere biler, utstyr og fasiliteter. Med oss på laget får vi også høy kompetanse i nye medarbeidere som blir med videre.

Topics: nyheter
3 min read

Fått med deg de nye sorteringskravene for mat- og plastavfall?

By Gro Lende on 05.jan.2023 13:31:26

Fra 1. januar 2023 må din bedrift tilrettelegge for at de ansatte kan kildesortere mat- og plastavfall i tråd med nye krav.

Topics: nyheter
2 min read

Juleguiden til god avfallshåndtering

By Gro Lende on 21.des.2022 12:33:04

 

2 min read

Med ønske om en riktig god jul

By Gro Lende on 19.des.2022 15:28:01

En liten julehilsen fra alle oss i SAR til deg. 

2 min read

Med rent hav i sikte – kudos til skoleelevene i Florø!

By Gro Lende on 13.des.2022 08:23:45


Skoleelevene fra Florø videregående skole gjennomførte en ryddeaksjon for å samle inn marint søppel i nærområdene hvor inntektene går til skolelever i Malawi. Det er vi stolte av å være en del av.

Topics: Mennesker nyheter Bærekraft
2 min read

SAR deltok på "Farlig avfallskonferansen" for å  bygge felles kompetanse for fremtiden

By Gro Lende on 30.nov.2022 08:29:04

SAR var sammen med 400 bransjefolk innen farlig avfall i Trondheim 15. og 16 november for å bygge kompetanse i en fremtidsrettet og særdeles viktig bransje. Konferansen, som samler bredden innenfor faget vårt, anser vi som svært verdifull for å sikre at leveranser til våre kunder og samarbeidspartnere alltid er i tråd med den beste praksis.

Topics: nyheter
2 min read

Treff SAR på Farlig avfallskonferansen i Trondheim

By Gro Lende on 11.nov.2022 13:10:16

I SAR jobber vi med farlig avfall hver eneste dag og Farlig avfallskonferansen er en viktig arena for oss og bransjen! Det årlige bransjetreffet arrangeres av Norsk forening farlig avfall (NFFA) og leverer et spennende program hvor blant annet sirkulærøkonomi, det farlige avfallet, kapasitet i markedet, og nytt om utdanning er satt på agendaen. Miljødirektoratet vil også formidle viktig informasjon.

2 min read

Karrieredager på UIS: mange ambisiøse studenter med interesse for SAR og bærekraft

By Gro Lende on 10.okt.2022 14:28:22

Den 20. september arrangerte INDØKS for 16. gang den største Karrieredagen ved Universitetet i Stavanger.
Mange ulike bedrifter innenfor teknologi, økonomi og ledelse var til stede for å treffe og bli kjent med studentene.

SAR var selvsagt på plass med stolte ambassadører for å vise oss frem og dele informasjon om de spennende mulighetene som finnes i selskapet vårt.

Mange ambisiøse studenter viste stor interesse for SAR og delte tydelig pasjonen for miljø og bærekraftige løsninger.
Dette lover virkelig godt for fremtidig rekruttering til en spennende og viktig bransje i kontinuerlig utvikling!

Topics: News Mennesker
1 min read

Klimautslippsrapport med attestasjon fra PwC

By Nina Øglænd on 26.sep.2022 09:53:13

I SAR prioriterer vi bærekraft i alle valgene vi tar. Vårt mål er å sikre best mulig ressursbruk og bidra til en minimal miljøpåvirkning, både internt og hos våre kunder og samarbeidspartnere.

Topics: nyheter
3 min read

Et tilbakeblikk på ONS 2022

By Nina Øglænd on 15.sep.2022 14:46:28

Denne måneden deltok mer enn 65 000 besøkende fra hele verden på energi messe og konferansen ONS i Stavanger.

Topics: News nyheter
1 min read

SAR lanserer ny elektronisk avfallsveileder!

By Nina Øglænd on 30.aug.2022 09:12:24


Når avfall oppstår hos våre kunder kan det være utfordrende å vite hvordan hver enkelt fraksjon skal håndteres. Hos SAR får du informasjonen du trenger til å gjøre dette på en bærekraftig og forsvarlig måte. Reisen begynner når avfallet oppstår og grunnlaget for reduksjon, gjenbruk og resirkuleringsmuligheter dannes.

Topics: nyheter
1 min read

IT og Digitaliseringsansvarlig i SAR, Alisa Smerdova, holder innlegg på ONS Technical Sessions

By Nina Øglænd on 18.aug.2022 14:37:57

Topics: Mennesker nyheter
4 min read

SAR Risavika renseanlegg for borekaks med imponerende prestasjoner gjennom godt samarbeid!

By Nina Øglænd on 01.jul.2022 08:30:00

God utnyttelse av ressurser og kapasitet har hatt stor betydning for at kaksbehandlingsanlegget i Risavika har hatt en vedvarende positiv trend på operasjonsflyt og nedetid. Driften har gått på høygir og våre ansatte ved anlegget har virkelig bidratt til å utføre arbeidet med god effektivitet og ikke minst kvalitet.

Topics: News Mennesker
2 min read

Vi ser frem til å treffe deg på ONS 2022

By Nina Øglænd on 15.jun.2022 09:13:50

Møt oss ​​på ONS og lær mer om hvordan bærekraftig avfallshåndtering i energisektoren kan bli et konkurransefortrinn for din bedrift.

Topics: nyheter
2 min read

Ute på eventyr med Ungt Entreprenørskap

By Nina Øglænd on 05.jun.2022 18:07:09

Da vi ble invitert til å være jury da elever fra Bryne ungdomsskole på fredag skulle konkurrere i entreprenørskap, nølte vi ikke et sekund. For en glede å se slik kreativitet og skarpe unge sinn i aksjon, med gjenbruk, resirkulering og verdiskapning som mål

 

Og for en inspirerende måte å gå inn i helgen med den viktige merkedagen, Verdens Miljødag!

 

 

Topics: News
1 min read

Når det kommer til mennesker, vinner du alltid

By Nina Øglænd on 03.mai.2022 08:16:00

Topics: News Mennesker
3 min read

Another valued and loyal colleague celebrates 10 years at SAR!

By Nina Øglænd on 27.apr.2022 08:25:00

 

"Bjørn Erik is a master at seeing our customers needs and creating value for the them beyond what they even expected. However, what makes him unique is that he is a true Kinder-egg; he identifies an issue, he finds a solution and goes ahead and performs the job himself!"

- Nina Øglænd, Commercial Director

Topics: News Mennesker
3 min read

Apprenticeship in SAR; a win-win with increased value for the apprentice as well as the company

By Nina Øglænd on 14.mar.2022 08:28:00

SAR has a highly developed program for apprenticeships within several fields. As an apprentice at SAR, you gain a unique competence which you can continue to develop through your career and just as important; you bring new expertise and knowledge to us.  

Topics: Mennesker nyheter
2 min read

Kvinnedagen

By Nina Øglænd on 08.mar.2022 08:31:00

Gratulerer med dagen og den videre kampen for mangfold, rettferdighet og inkludering!

I SAR står mangfold, rettferdighet og inkludering høyt, og vi er glade for at vi nå har blitt en del av ODA og MAK sitt «CEO Commitment» program. Hvor vi ved å signere lederløfte anerkjenner at kjønn, etnisk og flerkulturelt mangfold og inkludering krever løsninger på alle nivåer i organisasjonen (internt) og i verdikjeden (eksternt). Dette involverer også en forpliktelse til noen klare, kvantifiserbare og tidsbestemte mål som vi rapporterer fremdrift på.

I år har vi nådd to viktige milepæler:

Topics: nyheter
2 min read

The vital aspect of oil spill preparedness

By Nina Øglænd on 28.jan.2022 08:49:00

SAR and NOFO have always had a solid co-operation and recently signed an exclusive long-term agreement. NOFO needed a supplier for the operative part of waste management of oil spill preparedness and have trusted SAR with this responsibility. We are proud to fill that role and advise NOFO on best practices for all processes for oil spill preparedness and in the event of a crisis.

Topics: nyheter
1 min read

Circular Monday beats Black Friday by a lightyear

By Nina Øglænd on 22.nov.2021 08:56:00

We support and celebrate, #CircularMonday on November 22 where the objective; promoting recycling and resource utilisation of spillage and waste material, is right in line with SAR mission. The movement is a sustainable counter to Black Friday, which further consumption and expenditure.

Topics: nyheter
2 min read

Spennende tider i energibransjen, med samarbeid på veien mot bærekraft i sentrum

By Nina Øglænd on 04.nov.2021 08:58:00

 

Topics: nyheter
3 min read

SAR environmental advisor to lecture in the first officially approved education in hazardous waste

By Nina Øglænd on 05.okt.2021 09:00:00

We are incredibly proud to share that Carina, one of our environmental advisors, will be a lecturer on the topic of chemistry at the first ever officially approved education in hazardous waste.

Topics: nyheter
6 min read

20 years in SAR as a driving force for sustainability

By Nina Øglænd on 28.sep.2021 08:23:00

Thank you Karen for all your efforts, for challenging and driving us forward, while at the same time ensuring safety at all levels. We are incredibly happy to have you on the team!

- Tor Olav Schibevaag, CEO

Topics: Mennesker Jubileum nyheter
3 min read

International Coastal Cleanup Day 2021

By Nina Øglænd on 18.sep.2021 09:14:00

Today we celebrate the International Coastal Cleanup Day and encourages companies and people to contribute and spread awareness about preserving and protecting the world’s oceans and waterways.

Topics: nyheter
2 min read

An inspiration for all environmental initiatives towards a healthier planet!

By Nina Øglænd on 16.sep.2021 09:16:00

Today we celebrate the UN’s International Day for the Preservation of the Ozone layer. A commemoration of the 1987 signing of the Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone layer.

And what a joy it is to see what a great impact this initiative has had!

Topics: nyheter
3 min read

A big welcome to our new Trainees!

By Nina Øglænd on 13.sep.2021 09:19:00

It is our firm belief that human resources is the key to reach our goal of a more sustainable future and we are proud and grateful when we welcome this years’ 2 new Trainees.  

Topics: Mennesker nyheter
3 min read

Vi tar ballen og gjør avfall til "gull"

By Nina Øglænd on 07.sep.2021 09:28:00

Veldig kjekt å få besøk av selveste regjeringen og å se at det er så stort fokus på bærekraft i valgkampen. Ingenting kunne passet oss bedre og vi tar ballen! Vi fortsetter vårt kontinuerlige arbeid med å gjøre alt avfall om til ressurser med fokus på reduksjon,  gjenbruk og å gjøre avfall om til produkt slik at vi som samfunn sammen kan oppnå målet om nullutslipp innen 2050. 

Topics: News nyheter
1 min read

SAR supports Phd on the dilemmas of circular economy

By Nina Øglænd on 16.jul.2021 09:32:00

At SAR, we strive to transform waste into value. That is why we are beyond proud to support and contribute to Einar Bratteng’s PhD-initiative, through the University of Oslo and Berngard lawfirm.      

Topics: nyheter
4 min read

Yet another successful International project completed by SAR

By Nina Øglænd on 14.jul.2021 09:39:00

We are extremely proud to announce that SAR on June 30th 2021 successfully completed our 6-year project on cleaning of drill cuttings in the desert of Kuwait for Kuwait Oil Company (KOC).

Topics: nyheter
5 min read

35 år i SAR og like aktuell!

By Nina Øglænd on 05.jul.2021 09:46:00

"Frank har vært og er, en særdeles god kollega. Han er faglig sterk og deler av sin kunnskap og erfaring med alle. Hans gode innsats og service til våre kunder over mange år har ført til positivt rennomé hos våre kunder og til et godt arbeidsmiljø i avdelingen. Frank er en SAR-mann og kommer alltid til å være det."
Topics: Mennesker nyheter
2 min read

 I dag markerer vi Verdens miljødag!

By Nina Øglænd on 05.jun.2021 08:15:00

 
Topics: nyheter
1 min read

SAR er aktiv i utviklingen av avfallsbransjen!

By Nina Øglænd on 02.jun.2021 09:54:00

 

Vi er opptatt av å dele erfaringer og læring – og 25. mai holdt vår egen eminente Environmental Manager – Håvard Nateland, innlegg på vårsamlingen for avfallsbransjen og forurensningsmyndigheter i regi av Norsk Industri og NFFA.

Topics: nyheter
4 min read

Si hei til Rouven! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on 20.mai.2021 09:56:00

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Topics: Mennesker nyheter
2 min read

This is how we plan to go above and beyond!

By Nina Øglænd on 11.mai.2021 09:59:00

 

Topics: Mennesker nyheter
4 min read

Si hei til Kristine! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on 10.mai.2021 10:03:00

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Topics: Mennesker nyheter
2 min read

Verdens dag for sikkerhet og helse på jobb

By Nina Øglænd on 28.apr.2021 10:07:00

 

Topics: nyheter
3 min read

Si hei til Jonas! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on 27.apr.2021 10:08:00

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Topics: nyheter
1 min read

Hvorfor er "earth day" viktig?

By Nina Øglænd on 22.apr.2021 10:26:00

I dag 22. april er det Jordens dag (Earth Day) og dagen markeres over hele verden på ulike måter.

Topics: nyheter
3 min read

Si hei til Mari! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on 14.apr.2021 10:28:00

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Topics: Mennesker nyheter
1 min read

Thanks to Floatel Superior for exciting tank cleaning project

By Nina Øglænd on 13.apr.2021 10:31:00

Floatel International and SAR Gruppen AS have over the previous years had a good cooperation. We appreciate the opportunity to execute new projects good clients.

Topics: nyheter

Happy International Women's day

By Nina Øglænd on 08.mar.2021 10:33:00

Gender equality is a given for us in SAR. On this very important day we would like to introduce you to some of our many highly competent and valuable female employees who are out there every day contributing to a sustainable future; We call them Sheros!

Topics: nyheter
1 min read

SAR welcomes our newest apprentice

By Nina Øglænd on 19.jan.2021 10:36:00

We are happy to welcome our new apprentice within the field of logistics, increasing our total group of apprentices to 6.

Topics: Mennesker nyheter
2 min read

An important step towards UN development goals

By Nina Øglænd on 31.des.2020 10:38:00

The Norwegian government recently released the budget proposal for 2021, and we at SAR are delighted to see that Norway is not only acknowledging, but also actually taking the vital steps necessary for a more environmental economy, by introducing a CO2 tax for incineration of general waste.

Topics: nyheter

Merry Christmas to all our customers and partners

By Nina Øglænd on 21.des.2020 10:39:00

 

We thank all our customers and partners for the good cooperation during this year and we look very much forward to continuing the work in 2021. We have made a short video showing some of what we have accomplished together this year and greetings to you all from our personnel in Hammerfest in the north to Kuwait in the south.

Topics: nyheter
1 min read

What would it take for you to sell your waste to the highest bidder?

By Nina Øglænd on 02.des.2020 10:42:00

The world is changing, and that at an intense speed in the waste industry!

Topics: nyheter
1 min read

SAR signs contract with Soltin Marine

By Nina Øglænd on 18.nov.2020 10:45:00

To our great pleasure we have agreed with Soltin Marine to re-new our long and positive cooperation with time charter of M/V ‘Amalie!

Topics: nyheter
1 min read

Congratulations to our Kuwait team for winning 3 Gold Awards

By Nina Øglænd on 11.nov.2020 10:49:00

We are extremely proud of our Kuwait team for winning 3 ASSP GCC  Golden awards:

Topics: nyheter
1 min read

Fully operational with Covid-19 measures implemented

By Nina Øglænd on 11.nov.2020 10:46:00

Nothing is more important to SAR than people; personnel in our own, our customers and our suppliers organisation.

We always adhere to the governmental recommendations and we make adjustments accordingly as the pendemic developes.

Topics: nyheter
1 min read

SAR strengthens Management team to take on industry 4.0

By Nina Øglænd on 10.nov.2020 10:51:00

As a challenging year of pandemics and macro instability moves towards the end, SAR is looking ahead at an exciting future – with two new management team members brought on board.

Topics: Mennesker nyheter
1 min read

SAR welcomes 4 new trainees

By Nina Øglænd on 01.sep.2020 10:54:00

Today we welcome our 4 new trainees in SAR. We look forward to receiving new competence from the trainees and we will share our experience with them. This next year will be an exciting year together, with a positive social outcome and an increase of knowledge on all parts.

Topics: Mennesker nyheter
1 min read

SAR invests in new digital solution

By Nina Øglænd on 10.aug.2020 10:52:00

SAR has selected Infor CloudSuite M3 as our new enterprise resource planning (ERP) solution to help further automate our operations and provide financial and reporting flexibility to help make our company more agile and sustainable.

Topics: nyheter
1 min read

SAR Celebrates 5-year anniversary of operations in Kuwait

By Nina Øglænd on 01.jul.2020 10:55:00

In 2015 SAR established a facility for treatment of OBM cuttings in North Kuwait, and operation of the facility commenced on July 1st.

Topics: nyheter
1 min read

SAR signs a 5-year exclusive collaboration agreement with Ferdocean Shipping AS

By Nina Øglænd on 16.jun.2020 10:57:00

SAR AS has signed a 5-year Collaboration Agreement with Ferdocean Shipping AS for the concept of offshore waste management.

The agreement strengthens the process of developing the concept consisting of a fully integrated offshore waste management system and technology, optimised for sustainable and environment-friendly operations. The great synergies between SAR AS and Ferdocean, will strengthen both company’s overall ability to deliver good solutions and services to both the local and global offshore market. SAR AS will with this collaboration be responsible for the waste management on board the Ferdocean vessels

Topics: News
1 min read

SAR launches new web pages

By Nina Øglænd on 10.jun.2020 10:58:00

We are happy and proud to present our updated profile with our brand-new logo and new web pages.

Topics: nyheter

I dag, 5. juni. er det Verdens Miljødag

By Nina Øglænd on 07.jun.2020 10:59:00

 
Topics: News

Updated ISO Certifications

By Nina Øglænd on 02.jun.2020 11:07:00

 

Topics: nyheter
2 min read

SAR tilbyr nå farlig avfallskurs på nett

By Nina Øglænd on 02.apr.2020 11:00:00

 
Topics: nyheter
1 min read

All SAR services and locations are fully operational (Corona/COVID-19)

By Nina Øglænd on 16.mar.2020 11:02:00

 

SAR provides services which is critical for the community and global environment. We are closely following the prevailing governmental recommendations for the Corona/COVID-19 virus.

Topics: nyheter

Siste nyheter

4 min read
Apprenticeship, trainee position, master's thesis - springboard to an exciting career!

At SAR, we are not just passive bystanders; we are active hunters of young talents through exciting learning programs,...

1 min read
SAR played a crucial role in promoting sustainability on National Science Day

November 10th was dedicated to celebrating science and research through lectures and presentations in chemistry,...

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...