3 min read

Et tilbakeblikk på ONS 2022

By Nina Øglænd on 15.sep.2022 14:46:28

Topics: News nyheter

Denne måneden deltok mer enn 65 000 besøkende fra hele verden på energi messe og konferansen ONS i Stavanger.

Over fire dager samlet profilerte beslutningstakere og globale påvirkere seg for å dele kunnskap og diskutere hvordan vi sammen kan bygge en bærekraftig energifremtid på skuldrene til olje- og gassindustrien.

 

Sevland besøker standen vår

Bilde: ONS president Leif Johan Sevland,  Gro Lende - Tilbuds- og markedsføringskoordinator i SAR, Carina Robberstad - Miljørådgiver i SAR.

 

Bærekraftig avfallshåndtering spiller en viktig del av løsningen for å videreutvikle en bærekraftig energifremtid. SAR deltok derfor også i diskusjonen og deltok på ONS 2022 som utstiller. I tillegg bidro SARs IT- og digitaliseringssjef, Alisa Smerdova, med viktig kunnskap om datadeling fra ONS-scenen.

 

Sammen skaper vi store verdier

Overgangen til en mer bærekraftig energiindustri er avgjørende for fremtiden. SAR ønsker å bidra til det grønne skiftet gjennom mer bærekraftig Waste Chain Management.

SAR sin stand fokuserte derfor på å formidle et budskap hvor samarbeid og verdi var i fokus. Temaet for standen var derfor" “Collaboration and trust create great value”"

Med dette budskapet ønsket SAR å skape dialog med besøkende og sammen å utforske hvordan avfall i energibransjen kan bli et konkurransefortrinn, når det håndteres bærekraftig. På standen viste SAR-ansatte konkrete eksempler på samarbeid der avfall til produkt og avfall til natur har skapt verdi. SAR-standen la godt til rette for å etablere nye kontakter så vel som å fortsette samtalen med eksisterende kunder og samarbeidspartnere.

 

Vi presenterte den nye SAR profilen

I 2020 relanserte SAR sin nye grønnere profil. Etter 2 år med pandemi ble ONS den første store muligheten for SAR til å vise frem denne nye profilen. Profilen gjenspeiler vår satsning på en grønnere og mer bærekraftig avfallshåndtering, som alltid har vært kjernen i all SARs virksomhet.

 

Vi lanserte vår elektroniske avfallsveileder
SAR Avfallsveilder - Book-1

Under ONS benyttet SAR også anledningen til å lansere en ny elektronisk avfallsveileder. Veilederen skal være et lett tilgjengelig hjelpemiddel som sikrer at du som produserer og håndterer avfall får den informasjonen du trenger for å kunne sortere, klassifisere, emballere, deklarere, merke og transportere avfallet på en sikker og hensiktsmessig måte.

Med denne veilederen ønsker SAR å bidra til en bedre praksis hos avfallsprodusent, som vil resultere i en mer effektiv avfallsflyt fra første ledd og videre gjennom hele avfallskjeden med et bærekraftig resultat.

Les mer om avfallsveilederen her.

 

Bærekraftig stand

Bærekraft spilte også en stor rolle i utviklingen av stand- og standmaterialene brukt under ONS.

Modulene og rammene som ble brukt til å bygge SAR sitt standområde kan derfor gjenbrukes på andre messer.

 

Alle deltok

Når SAR tok beslutningen om å delta på ONS førte det til at hele selskapet var involvert i prosessen på forskjellige måter. Alle de store fagområdene og avdelingene bidro gjennom hele planprosessen og alle avdelingene var representert på standen under den 4-dagers utstillingen

 

SARs IT- og digitaliseringssjef, Alisa Smerdova, talte på ONS 2022 Technical Session

Alisa Smerdova 2

Onsdag 31. august talte Alisa Smerdova, IT- og digitaliseringssjef ved SAR, på en teknisk sesjon om verdi fra datadeling.

I sin tale fokuserte Alisa på hvordan samarbeid mellom kunder og avfallshåndteringsselskaper kan forbedres ved hjelp av datadeling.

Vi er stolte av Alisa som holdt et inspirerende foredrag om viktigheten av FNs bærekraftsmål nr 17 «Partnerskap for målene», datadeling og samarbeid for å drive sirkulære løsninger fra avfallsprodusenter til mer bærekraftige løsninger fremover - Tor Olav Schibevaag, CEO SAR

 

La oss fortsette samtalen!

SAR håper at alle som deltok på ONS 2022, uansett om de har besøkt SAR-standen eller ikke, tar kontakt for mer informasjon og råd om hvordan man kan håndtere avfall på en bærekraftig måte. Sammen kan vi gjøre avfall til verdi!

 

Kom i kontakt med oss her.

 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

2 min read
Make Data Smart 2022: Be Inspired by SAR's Digitalisation Mentor, Alisa Smerdova

We are proud to introduce Alisa Smerdova, who will present opportunities on how data can be used as a powerful tool in...

2 min read
Meet SAR at Farlig Avfallskonferansen in Trondheim

The annual conference is organized by the Norwegian Hazardous Waste Association (NFFA) and delivers an exciting program...

2 min read
UIS Career Day: Ambitious Students with an Interest for SAR and  Sustainability

On September 20. INDØKS held the largest career day of the year at the University of Stavanger.

Many different...