SAR | Nyheter

SARs ekspertise i bærekraftig avfallshåndtering i fokus på ONS 2024

Skrevet av Gro Lende | 11.sep.2024 10:37:31

ONS 2024 har igjen vist viktigheten av sterke relasjoner og kontinuerlig utvikling – og vi er klare for å bygge videre på suksessen sammen med både kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere. Vi har vært i gode dialoger som understreker behovet for at vi må satse enda mer på rådgivningstjenester for våre kunder. Vår erfaring innen avfallshåndtering, kombinert med et brennende engasjement for bærekraft, gjør oss til en naturlig partner for bedrifter som ønsker å ta miljøansvar til neste nivå.

I løpet av fire spennende messedager deltok mange representanter fra ulike avdelinger og fag i SAR, med sterk representasjon av miljørådgivere. Det førte med seg mange inspirerende møter med nøkkelaktører innen bærekraft, avfallshåndtering, oljevernberedskap, sikkerhet, HMS, og sirkulær økonomi.

 

Den trykte miniutgaven av vår mye brukte elektroniske avfallsveileder ble delt ut til interesserte under messedagene.

 

Tett samarbeid gir resultater når det kommer til bærekraft    

Gjennom mange personlige møter på ONS ble det identifisert nye muligheter for samarbeid, innovasjon, og kunnskapsdeling, noe som opprettholder og styrker vår evne til å levere rådgivningstjenester av høyeste kvalitet. Ved å kontinuerlig utvide vår kompetanse og vektlegge tett samarbeid med våre kunder og partnere, legger vi et godt grunnlag for en mer bærekraftig fremtid.  

 

Samarbeid med NOFO - for havets skyld

På ONS møttes SARs HSEQ & Bærekraftsdirektør, Karen Aanestad, og Ståle Jensen, Senior Environmental Advisor fra NOFO. SAR har i flere år samarbeidet med NOFO om avfallshåndtering og rådgivning knyttet til oljevernberedskap. Sammen har vi deltatt på flere øvelser som har vært lærerike og ytterligere styrket samarbeidet vårt. Vi ser virkelig frem til å bygge videre på dette partnerskapet. I SAR ser vi stor nytte i å øve på hvordan vi kan bistå med rådgivning, logistikkløsninger og behandlingsløsninger for store avfallsmengder i en tenkt hendelse, til fordel for våre kunder. Her jobber operatørselskaper sammen med myndigheter og en rekke andre aktører under ledelse og koordinering fra NOFO. SAR er stolt av å være en del av dette viktige samarbeidet.

 

Karen Aanestad (HSEQ & Bærekraftsdirektør, SAR) og Ståle Jensen (Senior Environmental Advisor) fra NOFO er veldig enige i at vi må arbeide for "havets skyld". 

 

SAR og Rosenberg – miljørådgiving og prosjektsamarbeid

Vår leder for miljøavdelingen, Håvard Solheim Nateland, hadde en givende prat og god dialog med HR-leder Monica Sande fra Rosenberg. Det ble blant annet snakket om hvordan SAR kan bidra til å gjøre prosjektene enda bedre, mer bærekraftige, øke gjenbruk og ikke minst en sikrere håndtering.

 

Håvard Solheim Nateland, leder for miljøavdelingen i SAR, og HR-leder Monica Sande fra Rosenberg møttes til dialog på ONS.

 

SAR spilte en viktig rolle i «Jotun-prosjektet»

Vi har fått lov å være en godt integrert del av «Jotun-prosjektet» over flere år, der våre dyktige miljørådgivere med Hanne Hillestad Wold i spissen, har vært en nøkkel til tett oppfølging og gode resultater. Jotun-skipet har vært i bruk siden 1999 og har ligget på Rosenberg-verftet i Stavanger siden sommeren 2020. Det har vært essensielt å ha på plass en avfallsstrategi i forkant, ha robuste avfallsplaner, vise god struktur på avfallshåndteringen underveis, og sikre god kvalitet på avfallsrapporteringen ut fra dette gigantprosjektet. «Jotun-prosjektet» understreker vår styrke innen rådgivningstjenester og vår evne til å levere verdi til kundene våre gjennom langvarige partnerskap. At SAR var tidlig inne i dette prosjektet har gitt positive effekter knyttet til å etablere god og sikker avfallsstyring i alle ledd (WCM/Waste Chain Management).

 

Fokus på faget, sikkerhet og HMS med SG Safety

I en inspirerende samtale med ansatte fra SG Safety, inkludert KAM Gerd Julie Fjell og yrkeshygieniker Wenche Beathe Svingen, ble sikkerhet og HMS satt på agendaen.

"Vi er takknemlige for å ha leverandører som SG Safety, som hjelper oss med å forbedre våre tjenester og opprettholde høye standarder innen sikkerhet og HMS". Håvard S. Nateland, Environmental Manager | SAR.

SG Safety er også en leverandør som er åpen for å diskutere felles forbedringer både i vårt grensesnitt, men også for større deler av bransjen. Neste steg er et felles møte med alle våre rådgivere for å utforske ytterligere samarbeidsmuligheter. Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Fra venstre: Håvard Solheim Nateland (Leder for miljøavdelingen i SAR), Gerd Julie Fjell (KAM, SG Safety), og Wenche Beathe Svingen (Yrkeshygieniker, SG Safety).

 

Circular Norway for en sirkulær økonomi

Vi hadde også gleden av å møte Rebekka Løken Kvalsund fra Circular Norway, som leder Learning Management System og Knowledge Hub. Rebekka delte sin lidenskap for sirkulær økonomi og hvordan dette kan bidra til et mer bærekraftig samfunn med grønne arbeidsplasser. Øyvind Sandve fra Stena Recycling fikk vi også møte på standen til Circular Norway. Virkelig verdifullt å kunne treffes til gode samtaler rundt viktige tema.

"Vi ser frem til følge opp tråden videre for å nå våre felles bærekraftsmål og kanskje utvikle innovative løsninger innen sirkulær økonomi. «Let’s get practical» – er et motto vi helhjertet støtter!" - Karen Aanestad, Director HSEQ & Sustainability | SAR.

Fra venstre: Øyvind Sandve (Stena Recycling), Karen Aanestad (SAR),Rebekka Løken Kvalsund (Circular Norway) og Håvard Nateland (SAR).

 

SAR – «I sentrum av begivenhetene»

Disse møtene, sammen med mange andre, har bekreftet at det er viktig og at det er et engasjement rundt samarbeid, kunnskapsdeling, og kontinuerlig læring. Vi er stolte av å være en kompetansebedrift som alltid er på utkikk etter ny kunnskap gjennom innovasjon og nye samarbeidsformer.

 

“Ved at vi nå øker vårt tilbud innenfor spesialiserte rådgivningstjenester, gjør at vi kan ytterligere bistå våre kunder med alt fra kartlegging av nåværende praksis og utarbeidelse av handlingsplaner, til opplæring og oppfølging for å sikre at bedriftene når sine miljømål. Årets ONS tema «IMAGINE» tar vi med oss videre som et mantra i arbeidet med å skape verdier av avfall. Takk til alle som bidro til å gjøre ONS 2024 til en suksess» - Tor Olav Schibevaag, CEO | SAR.

 

Liker du vårt fokus på bærekraft?

Hvis du ser muligheter for at vi kan hjelpe deg eller samarbeide om lignende eller andre prosjekter, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss! Du finner mer informasjon om SAR på www.sargruppen.no. 👇🏻

 


 

Tor Olav Schibevaag, CEO i SAR var aktivt tilstede under årets ONS.