For SAR er det svært viktig å investere i prosjekter som har en direkte og positiv innvirkning på arbeidet vi til daglig utfører som totalleverandør av miljøtjenester. Vi ønsker å prioritere sirkularitet, bærekraft og miljøvern i alle løsninger og valg vi tar.

En av SARs miljørådgivere, Håvard Nateland, er arbeidsgruppeleder for revisjonsprosjektet for NS9431-standarden for avfallsklassifisering. Dette prosjektet er i regi av Standard Norge og det involverer mange kompetente aktører fra avfallsbransjen, inkludert NFFA (Norsk forening for farlig avfall) i en observatørrolle, med bred deltakelse fra bransjens ulike arbeidsgrupper.

 

Håvard 1

Håvard S. Nateland,  Environmental Manager i SAR.

 

Håvard har med sine lange erfaring og faglige kunnskaper en viktig og sentral rolle i å lede dette arbeidet.

Det pågående arbeidet er svært betydningsfullt for industrien og samfunnet, med mål om å revidere avfallskoder i 7000-serien innen høsten 2024. Parallelt revideres også avfallskoder i andre serier (som plastfraksjoner, glassfraksjoner, metallfraksjoner, tekstiler, emballasje mm), som er svært relevante for bransjen. Denne revisjonen vil resultere i mer effektive og presise avfallskoder som vil gi fordeler ikke bare for bransjen, men også for våre kunder, samarbeidspartnere, myndigheter, og ikke minst miljøet!

 

Håvard Nateland leder til daglig et sterkt SAR-team av engasjerte miljørådgivere, som brenner for innovasjon og bærekraft. Sammen arbeider de målrettet for å drive utviklingen fremover.

 

 

Her er siste nytt fra revisjonen av NS9431 (nffa.no)

 

 

Gro Lende

Written by Gro Lende

Hi there, I am Gro, and I am tender- and marketing coordinator at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

2 min read
SAR at ONS 2024 – Imagine a future without waste!

We are excited to participate in ONS 2024, one of the most important platforms for innovation and sustainability in the...

1 min read
Vacation's over, revision for future waste classification continues!

For SAR, it is crucial to invest in projects that have a direct and positive impact on the work we perform daily as a...

2 min read
Summer vacation with the environment in mind: simple tips and tricks

Dear customers, partners, and colleagues, Thank you for playing such an important role in our business. 

Now that...