4 min read

Si hei til Kristine! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on May 10, 2021 9:30:00 AM

Topics: News

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Høsten 2020 fikk vi på plass Kristine, Jonas, Mari og Rouven. Traineekandidatene er ansatt hos oss i et år og følger et utviklingsprogram som vil bidra til faglig og personlig utvikling. De tilfører verdifull kunnskap og nye impulser på tvers av avdelinger i SAR Gruppen AS.

Vi hadde store forventinger med å ta del i et traineeprogram, og erfaringene så langt er over forventingene. En kompetent gjeng som gir energi, og utfordrer oss til å tenke nytt og bli bedre. At vi er stolte av traineene våre er en underdrivelse. For å bli enda bedre kjent, tok vi en prat med Kristine, som jobber som Trainee på HR-avdelingen i SAR.

Kristine2

 

Kristine, fortell litt om bakgrunnen din.

Jeg er Kristine, 25 år, og er oppvokst på Randaberg, nærmere kalt den grønne landsby. Etter å ha fullført videregående og tatt et friår med reising til Asia og Australia så gikk turen til Bergen hvor jeg tok en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Fra Bergen gikk ferden videre til Oslo hvor jeg i 2020 fullførte en mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi.

Etter endt studie var tiden inne for å flytte tilbake igjen til Randaberg og da kom jobbmuligheten som Trainee i SAR. Noe som var en mulighet jeg ikke kunne gå glipp av, og ikke angret på.


Hva jobber du med i SAR?

Jeg jobber som Trainee i HR avdelingen. Som trainee får man ta del i varierende arbeidsoppgaver og spennende prosjekter. Jeg har blant annet vært innom lønn, tariff og ulike HR relaterte spørsmål og oppgaver, i tillegg til å ha bidratt til å bygge opp og gjennomført selskapets klimaundersøkelse. Samt at jeg er med på forbedringsarbeid av HR data og utarbeidelse av statistikk. Samtidig er traineeshipet en del av Trainee Sørvest som er et samarbeid med Universitetet i Stavanger og Næringsforeningen. Der følger vi også et løp hvor vi deltar på ulike samlinger med faglig påfyll, og er en del av en traineegruppe med flere nyutdanna fra ulike selskaper.


Hva betyr det for deg å jobbe i et firma som lever for «Turning waste to value» ?

Å jobbe i et firma som er opptatt av bærekraft og det grønne skifte betyr utrolig mye. Det betyr at jeg stolt kan fortelle at vi er med på å forme og bevare fremtiden for fremtidige generasjoner, og at SAR er et selskap som tar del i en viktig samfunnsoppgave og dermed også kommer til å bestå, vokse og være relevante i fremtiden. Og det er noe som er motiverende å være en del av, og ikke minst noe som skaper en trygghet.

Å jobbe i et firma som er opptatt av bærekraft og det grønne skifte betyr utrolig mye. Det betyr at jeg stolt kan fortelle at vi er med på å forme og bevare fremtiden for fremtidige generasjoner

Hva motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Det er flere ting som motiverer meg i min arbeidshverdag. Det å kunne jobbe sammen med gode kollegaer, være på en spennende arbeidsplass og det å kunne ta del i varierende arbeidsoppgaver er motiverende. Og ikke minst det å være en del av traineegruppen i SAR er verdifullt.

Det er veldig trygt å kunne snakke sammen med andre traineer som er i samme situasjon og spesielt å kunne dele erfaringer og gi hverandre råd og hjelp, det er noe som er unikt.


Fortell en liten fun fact om deg selv:

Jeg har holdt en stor pytonslange, og jeg har gått på tur med en alpakka.


Hvem er din rollemodell?

Det er flere kjente mennesker som jeg ser opp til, men som min store rollemodell i livet er jeg nødt til å si min mormor. Hun er en utrolig flott og intelligent kvinne som har stått på og jobbet hardt hele livet. Tatt utdanning og jobbet fulltid, samtidig som hun på samme tid har drevet en gård. Og i voksen alder også tatt videreutdanning.

Den drivkraften og målrettet arbeid, sammen med en løsningsorientert væremåte er noe jeg beundrer. Hun er ikke bare min mormor, men også min venninne som jeg alltid får gode råd av, med alt fra utdanning, jobb og livet generelt. Hun sier alltid kloke ting, men et sitat jeg alltid har med fra henne er; «lærdom er lett å bære».


Hva er ambisjonene dine for fremtiden?

Min ambisjon for fremtiden er først og fremst og bli enda flinkere og tryggere på fagområdene som jeg jobber med. Samtidig som jeg ønsker å kunne fokusere enda mer på teknologi innen HR området, og utnytte fordelen med å digitalisere enkelte arbeidsoppgaver. I tillegg er jeg opptatt av å være en støtte og hjelp for andre. Det er også en av grunnene til at jeg ser på teknologi som verdifullt og essensielt for fremtiden.

Ved å digitalisere og effektivisere oppgaver vil man fristille mer tid til forbedringsarbeid og kunne fokusere på å være en støtte for andre, og med det kunne utgjøre en viktig forskjell. Noe som jeg ønsker å være en del av.


Hvilket tips vil du gi til studenter som snart skal inn i arbeidslivet?

Et tips som jeg ønsker å gi til studenter er å ikke være for låst og selvkritisk til hvilke type stillinger man søker på og aldri gi opp uansett hvor mange avslag man får i starten.

Å være nyansatt i en bedrift og samtidig være helt fersk i arbeidslivet kan til tider være krevende, og man bruker mer tid enn erfarne på å bli vandt til hvordan det fungerer på en arbeidsplass, og det er noe som er viktig å være forberedt på. Men det er også noe som er helt normalt, og viktig å vite at du ikke er den eneste som har opplevd det.

Alle må starte et sted, og så lenge man har en åpen, positiv, løsningsorientert og læringsinnstilt holdning så vil man komme langt.

 

Les mer: Karriere i SAR

Les mer: Trainee Sørvest

 

Bli litt bedre kjent med våre andre trainees:

Les mer: Bli kjent med Mari Thunes

Les mer: Bli kjent med Jonas Svihus

 

 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

8 min read
Our journey goes to SAR Averøy

We want to use this series of articles to present SAR's departments along the coast, from Hammerfest in the north to...

3 min read
Sommer, sol, kvalitetstid og grønne verdier!

Nok en gang står sommerferien for tur for de aller fleste av oss. Den inntreffer like plutselig og kjærkomment som...

8 min read
The journey goes to Kristiansund

Our goal with this series of articles is to introduce SAR's departments, spanning from Hammerfest in the north to...