3 min read

Si hei til Mari! Bli kjent med en av våre trainees

By Nina Øglænd on Apr 14, 2021 7:45:00 AM

Topics: News

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å rekruttere nyutdannede toppkandidater til et traineeprogram hos oss.

Høsten 2020 fikk vi på plass Kristine, Jonas, Mari og Rouven. Traineekandidatene er ansatt hos oss i et år og følger et utviklingsprogram som vil bidra til faglig og personlig utvikling. De tilfører verdifull kunnskap og nye impulser på tvers av avdelinger i SAR Gruppen AS.

Vi hadde store forventinger med å ta del i et traineeprogram, og erfaringene så langt er over forventingene. En kompetent gjeng som gir energi, og utfordrer oss til å tenke nytt og bli bedre. At vi er stolte av traineene våre er en underdrivelse. For å bli enda bedre kjent, tok vi en prat med Mari, som jobber som Trainee på Finansavdelingen i SAR.

mari


Mari, fortell oss litt om bakgrunnen din:

Mitt navn er Mari Thunes, jeg er 25 år, og født og oppvokst i Stavanger. Tanken etter videregående var alltid at jeg skulle starte på petroleumsteknologi, men på grunn av tidene falt valget på en bachelor i Økonomi og Administrasjon ved Handelshøyskolen BI Stavanger.

Grunnet interessen rundt matematikk valgte jeg å starte på en ny bachelor i datateknologi, og etter et halvt år inn i studiet kom muligheten hos SAR. Arbeidslivet krevde sitt og datateknologi ble derfor lagt litt til sides.


Hva Jobber du med i SAR?

Gjennom de to årene hos SAR har jeg vært så heldig å få prøve litt forskjellig. Jeg startet i 2019 som administrasjonsmedarbeider og fikk i mai 2020 muligheten som Trainee i Finans med fokus på implementering av nytt ERP system. Her fikk jeg etter hvert rollen som Masterdata ansvarlig i M3, som er min nåværende stilling. Et stort og krevende, men også veldig spennende ansvar.


Hva betyr det for deg å jobbe i et firma som lever for «Turning waste to value» ?

Vi lever i en tid med stort fokus på bærekraft og sirkulær økonomi for å skape en grønnere fremtid. Det å kunne jobbe i SAR og være en del av denne utviklingen og kunne bidra til å gjøre det lille ekstra for kloden vår er jeg veldig stolt av.

"Det å kunne jobbe i SAR og være en del av denne utviklingen og kunne bidra til å gjøre det lille ekstra for kloden vår er jeg veldig stolt av."

Hva motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Det som motiverer meg mest i hverdagen er menneskene rundt meg. Det å kunne omgås med kollegaer og kunne samarbeide for å nå et felles mål er viktig for meg. Jeg liker at en kan utfordre seg selv sammen med andre, men også kunne bidra til å gjøre hverandre gode. Det å ha en varierende og utfordrende hverdag er også noe som gir meg motivasjon.


Fortell en liten fun fact om deg selv:

Jeg er i utgangspunktet en veldig rastløs person og kjeder meg lett, men i mars 2020 oppdaget jeg for alvor strikking. Etter at jeg hadde fullført min første genser ble jeg helt hekta, og bruker nå hvert ledige minutt til strikking. Dette gav meg en ro jeg ikke visste fantes.


Hvem er din rollemodell?

For meg er det vanskelig å definere en spesifikk person som rollemodell ettersom at jeg blir inspirert og motivert av ulike mennesker generelt i hverdagen. Jeg verdsetter da spesielt de som tørr å ta litt sjanser og egne veier for å nå sine mål. Ledere som ser sine ansatte og fokuserer på å få frem det beste i sine for å bidra til å bygge de opp er også egenskaper som er viktige for meg.


Hva er ambisjonene dine for fremtiden?

Ambisjoner for meg er et stort ord. Jeg er mer av den personen som tar ting litt som det kommer karrieremessig. Prøver å fokusere på muligheter som dukker opp på veien og som kan bidra til faglig og personlig utvikling. Jeg lever etter tanken på at om man bare hopper i det så går det som regel greit, hvis ikke finner man en vei likevel. Min største ambisjon for fremtiden vil derfor være å ha en jobb jeg trives i og som bidrar til de nevnte punktene, hvilken vei det blir vil jeg finne utav med tiden.


Hvilket tips vil du gi til studenter som snart skal inn i arbeidslivet?

Det er mange ting jeg har erfart gjennom min foreløpig korte karriere.

Noe av det viktigste å huske på når en skal ut i arbeidslivet er det å kunne stole på seg selv.

"Tro på at du har det som skal til for å få drømmejobben, og hvis du ikke har alle kvalifikasjonene som står i stillingsbeskrivelsen husk at du alltids kan lære deg disse. Tør å ta sjanser og skill deg litt ut."

 

Les mer: Karriere i SAR

Les mer: Trainee Sørvest


 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Latest news

3 min read
World Day for Safety and Health at Work

 

Today, April 28, is World Day for Safety and Health Day at Work.
In SAR, we want to mark this by making our...
3 min read
Si hei til Jonas! Bli kjent med en av våre trainees

Å tiltrekke seg unge talenter er svært viktig. Vi valgte derfor i 2020 å inngå et samarbeid med Trainee Sørvest for å...

3 min read
Hvorfor er Earth Day viktig?

I dag 22. april er det Jordens dag (Earth Day) og dagen markeres over hele verden på ulike måter.

Jordens dag er en...