3 min read

FN-dagen 2023 - «Menneskerettigheter under press»

By Karen Aanestad on 24.okt.2023 10:35:00

Topics: Bærekraft

24. oktober er dagen FN-pakten ble undertegnet i 1945 og markerer den internasjonale FN-dagen. Tematikken i år, «Menneskerettigheter under press», er aktuelt som aldri før og vi har alle et ansvar! Mennesker lider på grunn av kriger, fattigdom og brudd på menneskerettigheter – dette er alvorlig, det påvirker oss alle og vi har alle et ansvar for å gjøre det vi kan!

bærekraftsdirektør Karen Aanestad IMG_1990-web3

 Karen Aanestad, bærekraftsdirektør hos SAR Gruppen.

 

Verktøy for å hindre uro, urettferdighet og negativ miljøpåvirkning i verden

FN har siden det ble etablert, hatt som hovedmål å sikre fred i verden. Nå står verden midt oppi flere alvorlige kriger og konflikter der uskyldige menneskeliv går tapt og menneskerettigheter brytes hver eneste dag.

Bærekraftsmålene som FN har utarbeidet skal hjelpe landene; næringsliv og sivilsamfunn i arbeidet med å utrydde fattigdom, bekjempe diskriminering, vold og urett, samt bremse klimaendringene.

SAR som en aktør i innen miljøtjenester, gjør sitt beste med å bistå innen områdene for bærekraft ved å jobbe for en sirkulær økonomi. En sirkulær økonomi er et system der ressurser brukes på en mer effektiv og miljøvennlig måte, og avfall blir omgjort til nye produkter eller energi. Sammen med kundene skal vi utvikle gode bærekraftige løsninger for å redusere miljøavtrykk.

 

Samarbeid for å nå mål                                                                                                                                                 

For å nå disse målene trenger vi også å samarbeide med andre aktører i verdikjeden, som industrien, landbruket, offentlige myndigheter og forbrukere. Våre samarbeidspartnere må stille seg bak våre verdier for at vi skal sikre ønsket fremgang. 

Vi verdsetter alle våre kolleger innenfor de ulike fagområdene i selskapet vårt. Vi er stolte over lidenskapen de i arbeidshverdagen viser i utøvelsen av arbeidet som er viktige bidrag for en bedre verden! Det er godt å vite at den innsatsen vi legger ned kan utgjøre en forskjell. Alene står vi maktesløse, men sammen kan vi oppnå verdifulle resultater.

 

Menneskerettighetene gjelder for alle

Menneskerettighetene omhandler hvert eneste menneske sin rett til et godt liv, sikkerhet, frihet fra tortur, rett til privatliv, vern mot diskriminering, tanke- og religionsfrihet, ytringsfrihet, rett til arbeid, helse og velferd. Det er ikke tvil om at FN er en sentral og svært viktig aktør i arbeidet med å samle nasjoner i verden for å sammen arbeide for fred.

 

Les mer om FN-dagen og FNs engasjement på FN sine hjemmesider!

 

Sekundærbilde Frank-1

 

Karen Aanestad

Written by Karen Aanestad

Latest news

4 min read
Apprenticeship, trainee position, master's thesis - springboard to an exciting career!

At SAR, we are not just passive bystanders; we are active hunters of young talents through exciting learning programs,...

1 min read
SAR played a crucial role in promoting sustainability on National Science Day

November 10th was dedicated to celebrating science and research through lectures and presentations in chemistry,...

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...