Skoleelevene fra Florø videregående skole gjennomførte en ryddeaksjon for å samle inn marint søppel i nærområdene hvor inntektene går til skolelever i Malawi. Det er vi stolte av å være en del av.

 
Med rent ihav i sikte_SAR_2022

Innføringsklassene med elever fra Ukraina, Tyrkia, Romania, Eritrea, Afghanistan og flere andre land deltok i opprydningen, alle med hjerte for miljø, klima og bærekraft.  Med felles innsats uten språklige eller kulturelle barrierer, var samarbeidet og motivasjonen på topp for å hjelpe andre skolebarn i ett av verdens fattigste land. 

Aksjonen var svært vellykket! I alt 24 elever og 3 lærere fordelte seg rundt om i Florø og ryddet kyst, strand og bygater for avfall.

Avfallet ble levert vårt avfallsmottak ved SAR avdeling Florø. 

Det var i forbindelse med den årlige aksjonsdagen 25. november at Florø Videregående skole deltok i dette «panteordningsprosjektet» i regi av Fjordane Friluftsråd. Alle elever hadde som mål å forsøke å samle inn 500 kroner hver ved å rydde søppel i nærområdene.

Det var naturlig for SAR å være med å støtte opp om dette da vi hver dag arbeider med å forhindre at avfall kommer på avveie.  Med andre ord var dette et samarbeidsprosjekt helt i tråd med vår visjon «Turning waste to value».

Takk til Fjordane Friluftsråd og elevene ved Florø Videregående skole for at vi fikk muligheten til å være med å «utgjøre en forskjell» for skoleelever og for miljøet denne dagen! 

 

Malawi er et av verdens fattigste land, og har store behov for forbedringer i utdanningssystemet.

 

Sustainability Goal SAR - Quality Education-2   Sustainability Goal SAR - Partnerships for the goals-1   Sustainable_Development_Goal_14

 

Gro Lende

Written by Gro Lende

Hi there, I am Gro, and I am tender- and marketing coordinator at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

8 min read
Our journey goes to SAR Averøy

We want to use this series of articles to present SAR's departments along the coast, from Hammerfest in the north to...

3 min read
Sommer, sol, kvalitetstid og grønne verdier!

Nok en gang står sommerferien for tur for de aller fleste av oss. Den inntreffer like plutselig og kjærkomment som...

8 min read
The journey goes to Kristiansund

Our goal with this series of articles is to introduce SAR's departments, spanning from Hammerfest in the north to...