I SAR er vi ikke bare passive tilskuere; vi er aktive jegere etter unge talenter gjennom spennende læringsprogrammer, traineestillinger og tett samarbeid med høyskoler og universiteter. Vi vet at for å sikre oss den beste og mest fremtidsrettede arbeidskraften, må vi være der de unge er. Vi formidler vår visjon og verdier knyttet til miljø- og bærekraft i praksis gjennom våre læringsprogrammer. Dette gjør oss til en attraktiv arbeidsplass for de som søker et meningsfullt yrke med en positiv innvirkning på miljøet vårt. 

 

Trainee Torgeir

SARs Trainee Torgeir Bøyum  I forgrunnen sammen med vår HR-advisor Guro Lunde og Director People & Organization Jone Nevøy.

 

For å bidra til best mulig læring og utbytte for begge parter er det helt sentralt at lærlinger og traineer trives hos oss. Hos SAR er det ikke bare snakk om å få seg en jobb, det handler også om å få muligheten til å bli en del av et dedikert team av kolleger som ser det som verdifullt og helt naturlig å dele kunnskap og erfaring. Vi tilbyr mentorstøtte og veiledning fra erfarne fagpersoner, og vi gir våre talenter både rom for personlig vekst og støtten som trengs for å utvikle seg både faglig og personlig.

 

Er du en av dem som er på “oppløpssiden” og klar for å ta sats? I så fall vil vi svært gjerne oppfordre deg til å ta kontakt med SAR og vår dyktige og hjelpsomme HR-rådgiver Guro Lunde. Fra tid til annen utlyser vi traineestillinger og læreplasser. Aktuelle og spennende masteroppgaver blir presentert gjennom UiS. Vi oppfordrer deg også til å følge oss på sargruppen.no og våre sosiale plattformer dersom du er på utkikk etter stilling eller læreplass i et spennende selskap med bærekraft i sentrum.

Lenke til kontaktside:https://www.sargruppen.no/contact-sar-sales-customer-support-order

 

Læreplasser med allsidighet og fleksibilitet

I Risavika startet vi vårt læringsprogram i 2022, og hvert år tar vi imot to nye lærlinger for å sikre oss en kontinuerlig strøm av nytt talent. I Rogaland samarbeider vi med OFIR (Opplæringskontoret for industrifag i Rogaland).

 

Helt siden 2013 har SAR investert i lærlinger på Averøy, og mange av dem har blitt tilbudt faste stillinger etter endt opplæring. Vi har også per dags dato to lærlinger ved behandlingsanlegget vårt på Averøy, og flere kommer allerede nå til høsten. Ingrid L. Borge og Oskar Strzegocki er begge lærlinger i kjemiprosessfaget. På spørsmål om hva »Averøy-lærlingene» våre vil trekke frem som positivt med læreplassen sin, så svarte de begge at det er den store variasjonen i arbeidet og alt de får lov til å være med på. Samtidig synes de det er veldig fint å kunne jobbe i en skiftordning. Arbeidsdagen inneholder mye forskjellig slik som skjermstyring fra kontrollrom, reparasjoner av utstyr, vedlikehold og prøvetaking. De blir også i perioder utplassert hos leverandørbedrifter innen elektro og mekanikk. 

Ingrid og Oskar

Ingrid L. Borge og Oskar Strzegocki er begge lærlinger i kjemiprosessfaget.

 

I Logistikkavdelingen (Integrerte operasjoner) i Tananger har vi Business Analyst Torgeir Bøyum med på laget som vår trainee. Torgeir startet som trainee august 2023, og traineeprogrammet avsluttes august 2024.

«Det er en veldig bratt læringskurve i SAR, noe som i starten kan være ganske overveldende. Men, det gir og en veldig stor mestringsfølelse etter hvert som du jobber med det. Jeg har vært veldig heldig som har fått jobbet for SAR det siste året, et selskap som jobber så aktivt og nyskapende innen resirkulering og avfallsbransjen. Jeg har lært mer det siste året enn noen år før». Jeg vil rette en stor takk til alle ansatte i SAR som har tatt imot meg med åpne armer siden jeg kom inn døren." (Torgeir Bøyum).

 

SAR kan også meddele at vi er veldig heldige og gleder oss stort over at vi også i disse dager har signert ny kontrakt med trainee innenfor finans.

 

SAR ønsker å gi de unge positive læringsopplevelser og fremtidsmuligheter

En positiv introduksjon til arbeidslivet er avgjørende for å skape motivasjon og interesse blant de unge. Våre opplæringsprogrammer er verdifulle for oss i SAR også med tanke på fremtidig rekruttering og vekst.  Enten man får fast jobb hos oss eller veien går i andre retninger så er målet å etablere verdifulle relasjoner.

 

Vi er veldig bevisst på at det å ta inn lærlinger er et stort ansvar, og hos oss skal de være trygge på at de får god oppfølging.” (HR direktør Jone Nevøy).

 

Rouven Uzelmaier tok «spranget» fullt ut! 

I 2020 var Rouven Uzelmaier traineekandidat hos SAR. Han var innom både bærekraftsadelingen og operasjonsavdelingen vår. Etter endt trainee periode har Rouven vært i fast stilling hos oss som Business Developer ESG & Energy Management. Her kan du lese mer om Rouven og hans fortid som trainee i SAR: https://blog.sargruppen.no/news/si-hei-til-rouven 

 

Utdanning og rekruttering av dyktige fagarbeidere for en bærekraftig fremtid   

Som et miljøselskap ser vi det som vår plikt å veilede de unge inn i et ansvarsfullt arbeidsliv. Vi er stolte av å bidra til utdanningen av dyktige fagarbeidere innen miljø og bærekraftige avfallsløsninger. Vi trenger deres perspektiver og kunnskap for å omgjøre avfall til verdier og for å bygge et mer bærekraftig samfunn for fremtiden. 

 

Velkommen om bord!

Alle våre stillinger annonseres internt og eksternt, og for traineestillingene samarbeider vi med Personalhuset og Trainee Sørvest. I vår “onboardingprosess” tildeles alle nyansatte, inkludert traineer, en eller flere faddere for å sikre en smidig overgang inn i SAR-kulturen vår. 

 

Utdanning og næringsliv - en perfekt match

SAR deltar aktivt på Karrieredager og utdanningsmesser for å tiltrekke kandidater til våre opplæringsprogrammer. Samarbeidet med universiteter og høyskoler er avgjørende for å tilby relevante praksismuligheter og for å knytte bånd mellom utdanning og arbeidsliv. SAR har historisk sett tilbudt både traineestillinger og lærlingeplasser innen flere ulike fagområder som HR, finans, logistikk og bærekraft.

                                         

Gro Lende

Written by Gro Lende

Hi there, I am Gro, and I am tender- and marketing coordinator at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

4 min read
Apprenticeship, trainee position, master's thesis - springboard to an exciting career!

At SAR, we are not just passive bystanders; we are active hunters of young talents through exciting learning programs,...

1 min read
SAR played a crucial role in promoting sustainability on National Science Day

November 10th was dedicated to celebrating science and research through lectures and presentations in chemistry,...

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...