Skog - trær_web_crop

 

Fra 1. januar 2024 kom det en signifikant økning i forbrenningsavgiften på avfall til forbrenning.

Det norske Stortinget har vedtatt at avgiften på forbrenning av avfall skal øke til 485 kroner per tonn fra 01.01.2024, fra dagens avgift som er 131 kroner per tonn. Denne avgiften gjelder for ikke- kvotepliktige forbrenningsanlegg. En økning på 354 kroner per tonn er en kraftig avgiftsøkning, dette betyr at prisene på levering av avfall til forbrenning på våre mottak øker tilsvarende fra årsskiftet.

 

Økt kildesortering vil kunne kutte kostnader

Enhver kunde og bedrift har mulighet til å redusere de faktiske kostnadene. Dette henger sammen med hensikten bak avgiften som er å oppfordre og å stimulere til økt kildesortering, og med dette redusere andelen avfall som forbrennes. Skal vi lykkes med økt sortering er det viktig at rett sortering skjer i første ledd, ute hos våre kunder. Våre miljørådgivere kan tilby både kurs og rådgivning i den forbindelse.

SAR AS vil som nevnt regulere prisen tilsvarende for avfall til forbrenning til våre kunder. Vi vil på forhånd be om forståelse for endringen som er vedtatt i Stortinget.

Sekundærbilde Frank-1

Gro Lende

Written by Gro Lende

Hi there, I am Gro, and I am tender- and marketing coordinator at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

4 min read
Apprenticeship, trainee position, master's thesis - springboard to an exciting career!

At SAR, we are not just passive bystanders; we are active hunters of young talents through exciting learning programs,...

1 min read
SAR played a crucial role in promoting sustainability on National Science Day

November 10th was dedicated to celebrating science and research through lectures and presentations in chemistry,...

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...