Med denne “reise-bloggen” ønsker vi å vise frem SAR sine aktiviteter ved alle lokasjonene som er spredt langs kysten, fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør. Vår reise vil også belyse fordelene av det gode samarbeidet mellom avdelingene våre for å på best mulig måte bistå kundene våre med å skape verdi av avfallet sitt. Vi er nå kommet ved veis ende og turen avsluttes i Tananger. I tillegg til service og driftsoperasjoner er Tananger SARs hovedkontor.

turen til tananger featured

TANANGER

I en tid der bærekraft og miljøvennlige løsninger blir stadig mer avgjørende, står SAR som en toneangivende aktør. Med vårt hovedkontor plassert i Tananger, representerer SAR mer enn bare et selskap dedikert til avfallshåndtering, men vi er også pådrivere for sirkulære og miljøbevisste løsninger, drevet av en kombinasjon av samfunnsansvar og teknologisk innovasjon.

 

Driftsoppgavene og tjenestene

 

Operasjon fikset

Fra venstre: Walid Kassab - Avdelingssjef (SAR Tananger), Espen Maldal - Operativ leder lager (SAR Tananger), Tore Moe – Lageroperatør (SAR Tananger), Guntis Brants-Sermelis – Operativ leder for sjåfører (SAR Tananger) og  Julius Cibas - Operatør (SAR Tananger).

 

Ved SAR Tananger service er våre driftsoppgaver og tjenester avhengige av et dyktig og dedikert team. Walid Kassab, som leder serviceoperasjonene ved Tananger, har vært en del av selskapet i hele 27 år! Walids reise begynte i 1997 som operatør. Etter noen år fikk han jobb som sjåfør og senere ble han transportkoordinator og deretter operativ leder. De siste 6 årene har han vært avdelingssjef for Tananger service. Med sin omfattende erfaring og dype kunnskaper innen avfallshåndtering, er han en nøkkelperson for å sikre sikker og effektiv drift. Ifølge Walid selv er nøkkelen til suksess å forstå "det store bildet" når man arbeider med avfall. Han understreker viktigheten av erfaring og kunnskapsdeling for å levere utmerket service til våre kunder.  

Walid fremhever også den strategiske beliggenheten til Tananger-avdelingen. Med sin nærhet til både store offshore-kunder og et bredt spekter av industrikunder, befinner avdelingen seg midt i hjertet av Norges energinæring. Dette gir SAR en unik posisjon til å tilby effektive og skreddersydde avfallsløsninger til en variert kundegruppe.

 

Kontroll, sortering og logistikk

Arbeidet ved Tananger-service er variert og krever nøye oppmerksomhet på detaljer. Prosessen starter med mottakskontroll, der avfallet og tilhørende dokumentasjon blir grundig kontrollert. Deretter sorteres avfallet, emballeres og forberedes for videre transport til behandlingsanleggene. Avfallet ankommer både via båt og bil, noe som betyr at ulike typer lastbærere må kontrolleres, rengjøres og deretter returneres til kunden.

Arbeidsprosessene krever både nøyaktighet og effektivitet. Operatør Julius Cibas, som starter arbeidsdagen klokken 07.30, er alltid klar til å motta arbeidsoppdrag fra sin operative leder Espen Maldal. Espen har overordnet ansvar for lagerkapasitet og nedstrømsløsninger. Han sørger for å opprettholde god kommunikasjon med operatørene og logistikkavdelingen for å unngå flaskehalser og sikre smidig drift.

Julius roser det gode arbeidsteamet og fremhever det som en av grunnene til hans over 10 år lange karriere i SAR. For ham er det kollegiale miljøet en av de største fordelene med å jobbe i selskapet.

 

Sikkerhet, transport og godt samarbeid

Magnus Stenhaug er formann for sjåførene i Tananger og tar sitt ansvar på alvor. Han sørger for at bilene og utstyret alltid er i orden for å unngå forsinkelser. Arbeidet krever nøye planlegging, inkludert veiledning og praktisk gjennomgang av oppdragene i forkant. For å sikre effektiv transport og god flyt i logistikkprosessen, samarbeider Magnus tett med sin operative leder, Guntis Brants-Sermelis, kundesenteret, sjåførene og de andre operatørene.

 

En meningsfull arbeidsplass

Neste år feirer lageroperatør Tore Moe sitt 10-årsjubileum hos SAR Tananger service, og hans tid i selskapet har lært ham at det alltid er noe nytt å oppdage. Tore er opptatt av å holde helse, miljø og sikkerhet (HMS) i fokus hver eneste dag, noe som gir ham en trygghet i arbeidshverdagen.

Når han blir spurt om hva som gjør at han trives på jobben, fremhever han muligheten til å jobbe utendørs som en stor fordel. Tore setter også pris på den gode atmosfæren som skapes av hjelpsomme og vennlige kolleger. Variasjon i arbeidsoppgaver og robuste støttefunksjoner som alltid er tilgjengelige når man trenger hjelp, er også blant faktorene som bidrar til at Tore føler seg hjemme hos SAR.

«Det er vanlig med over 10 tusen skritt om dagen, så helsegevinsten får jeg med meg på kjøpet» - Tore Moe, Lageroperatør .

 

Walid, Julius, Magnus, Espen, Tore og Guntis er alle en del av et større team bestående av alle avdelingene våre. Dette gjør at SAR er godt rustet til å håndtere komplekse driftsoppgaver og fortsetter å levere tjenester av høy kvalitet og med HMS i fokus.

 

SAR – styrken bak bærekraft

SAR var det første selskapet i vår bransje som oppnådde ISO 14001-sertifiseringen allerede i 2001, noe som understreker vår urokkelige forpliktelse til å beskytte miljøet. Med klare mål har SAR satt standarden for bærekraftig avfallshåndtering i Norge gjennom flere tiår. Vi sprer kunnskap og øker miljøbevisstheten gjennom kurs og rådgivningstjenester, og jobber tett med myndighetene for å sikre trygg og miljøvennlig avfallsstyring.

 

Helse, miljø, sikkerhet og kvalitet

SAR håndterer årlig flere tusen tonn farlig avfall. Helse, sikkerhet, miljø og kvalitet (HSMK) er den viktigste forutsetningen for SAR. SARs Bærekraftsavdeling tilbyr rådgivning, kurs og opplæring både internt og for våre kunder. Våre erfarne og dyktige miljørådgivere leverer den ekspertisen og kunnskapen kundene våre trenger og etterspør innen miljøvennlig, trygg og kostnadseffektiv avfallshåndtering. De har opparbeidet seg kunnskap gjennom både formell utdanning og praktisk erfaring. En bred og variert kunnskapsbase gjør at SAR kan tilpasse løsninger for ulike kunder, avfallstyper og avfallsstrømmer. Lenke til kontaktside Miljørådgivere

Under ledelse av Karen Aanestad har Bærekraftsavdelingen hatt en sentral rolle i SAR i alle disse årene. Avdelingens tjenester og bidrag både internt og eksternt til kundene våre, utgjør kjernen i virksomheten vår knyttet til både sikkerhet, miljø- og bærekraftperspektivet.

«Sikkerhet er dypt forankret i vår kultur» - Karen Aanestad, Director HSEQ & Sustainability.

 

Karen og Alisa

Fra venstre Karen Aanestad (Director HSEQ & Sustainability) og Alisa Smerdova (IT & Digitalization Manager).

 

Mangfold som kilde til innovasjon

Et særegent trekk ved SAR er mangfoldet i vår arbeidsstyrke. Med ansatte fra ulike land, kulturelle bakgrunner og kompetanse, ser SAR dette som en kilde til innovasjon. Dette mangfoldet gir selskapet en bredde av perspektiver og ideer, noe som igjen leder til nye og spennende løsninger. Et konkret eksempel på vår innovasjonsevne er produktet "CapOil", som er resultatet av resirkulering av olje fra borevæsker og etableringen av et nytt produkt.

Les hele CapOil saken her!

 

Lederskap med fokus på bærekraft

Vår visjon er å forme fremtiden gjennom ett team - for tryggere, innovative og sirkulære avfallsløsninger, og skape en bærekraftig og miljø vennlig fremtid. I SAR skal vi leve i tråd med våre kjerneverdier:

  • Seriøs

  • Strukturert

  • Innovativ

  • Fleksibel

Vi forplikter oss til Seriøsitet i arbeidet vårt gjennom å opprettholde høye standarder og konsekvent levere sterke resultater. Vi tror på Strukturerte prosesser, som gjør oss i stand til å nå våre mål på en effektiv måte. Vi fremmer en Innovasjonskultur ved å omfavne kreativitet, og oppfordrer våre ansatte til å tenke utenfor boksen og utforske unike løsninger på avfallsutfordringer. Videre anerkjenner vi viktigheten av fleksibilitet for å tilpasse oss endrede omstendigheter og omfavne nye muligheter.

Gjennom et kollektivt søkelys på våre verdier, skaper vi et dynamisk arbeidsmiljø der alle kan trives og være stolte av å bidra til en bærekraftig fremtid.

“I SAR er vår misjon å gjøre avfall om til verdi, og dermed bidra til å utvikle den tradisjonelle tilnærmelsen til avfallshåndtering på en sikker og robust måte, gjennom samarbeid for å nå våre mål  både internt i SAR, men også i den verdikjeden vi opererer i for å skape bærekraftig verdi.”  - Tor Olav Schibevaag, CEO SAR.

Les mer om bærekraft hos SAR!

 

Ett team som former fremtiden for sikre og sirkulære løsninger

 

TOS og Christine_fixed_web

Tor Olav Schibevaag (CEO)  i ivrig  dialog med  Christine Lervik Palm (Chief Strategy Officer).  

 

SAR er engasjert i å skape en verden der avfall blir en saga blott, og der alle materialer kan gjenbrukes. Gjennom samarbeid, innovasjon og en urokkelig forpliktelse til bærekraft, arbeider SAR mot å gjøre denne visjonen til virkelighet. Med en tydelig visjon og et sterkt team er SAR klar til å lede an i den grønne bølgen som skyller over oss. Enten du er nysgjerrig på fremtidens bærekraftige løsninger eller ønsker å være en del av endringen, er SAR definitivt et selskap å følge med på.

 

Bærekraftsmål nr. 17 - Samarbeid

I fremtiden planlegger SAR å øke kapasiteten ved å behandle mer avfall i egne anlegg. I tillegg vil vi utvide omfanget av avfallsfraksjoner og introdusere nye behandlingsmetoder. Dette er mulig takket være solide samarbeidspartnere gjennom hele verdikjeden.

 Vi vil også ha bedre kontroll på produktene vi mottar gjennom enda mer transparente avfallsstrømmer.   Akkurat som forbrukere ønsker å vite hva de kjøper, vil også vi kreve større åpenhet om produktene som kommer til oss. Vi vil fortsatt strebe etter økonomisk bærekraft, da vi vet at dette er avgjørende for å opprettholde vår misjon og skape varig verdi for alle interessenter.

I tillegg vil vi fortsette å investere i våre ansatte og bygge et sterkt og samhandlende team. Det er viktig for oss at våre ansatte føler seg trygge på arbeidsplassen og vet at deres ideer og forslag blir hørt. Våre lederskapsprinsipper – modig, nysgjerrig, og ansvarlig – danner grunnlaget for vår kultur, der tillit og åpenhet alltid står i fokus.

"Vi ser bare begynnelsen av det grønne skiftet, og vi er fast bestemt på å ha flere åpne dialoger med både kunder og vårt økosystem for å sikre at vi er på rett spor. » - CEO Tor Olav Schibevaag.

 

Samfunnsansvar og sikkerhet

Samfunnsansvar og sikkerhet er viktige prioriteter for SAR. Vår forpliktelse strekker seg langt utenfor selskapets grenser. Som en ledende aktør i Norsk Oljevernforening for operatørselskaper (NOFO), har SAR et betydelig ansvar for avfallsplanlegging i tilfelle ulykker i Nordsjøen. På Mongstad driver vi Norges største vannbehandlingsanlegg for farlig avfall, noe som understreker vår dedikasjon til sikkerhet og miljøvern.

I SAR prioriterer vi sikkerhet! «We Care” er SAR sitt mantra. Selskapet har nulltoleranse for ulykker og fokuserer sterkt på sikkerhet, både for ansatte og kunder.

 

Digitale muligheter – SAR er «på ballen»

SAR står ved startstreken av en svært spennende digital reise der vi ser enorme muligheter for å kunne digitalisere og dermed effektivisere våre avfallsprosesser. Ved å bruke teknologi kan vi redusere menneskelige feil, forbedre kundeservicen vår og gjøre avfallshåndteringen mer bærekraftig, effektiv og tilgjengelig.

SARs digitale avdeling, ledet av Alisa Smerdova, er dypt involvert i å identifisere områder for forbedring som kan løses digitalt. Vi setter alltid sikkerheten først, og ser også muligheter for å forbedre dette viktige området gjennom digitalisering. Flere applikasjoner er allerede utviklet og tatt i bruk hos SAR.

«Det handler om å utvikle effektive digitale løsninger for å sikre at bærekraft, miljø og sikkerhet blir ivaretatt.» - Alisa Smerdova, Leder for SAR Digital .

 

Samarbeid fra hovedkontoret i Tananger

Fra vårt hovedkontor i Tananger administrerer vi store offshore-kontrakter, hvor flere av dem driftes på flere av våre lokasjoner. For å sikre effektivt samarbeid har vi etablert flere felles møtepunkter, og noen støttefunksjoner er delt ut til operative avdelinger. 

For å fremme god samhandling og dele læring og erfaring mellom hverandre har vi blant annet etablert flere faggrupper på tvers. Vi har også etablert kompetansehevingsprogram gjennom SAR-skolen som inkluderer en felles lederopplæring som vil gjøre oss enda mer robuste i tiden framover.

 

Forrige stop i reisen var SAR Risavika. Vi er nå kommet til veis ende på turen som er Tananger, så registrer deg for vårt nyhetsbrev og bli kjent med SAR gjennom hele vår «Norgesturné».

Gro Lende

Written by Gro Lende

Hi there, I am Gro, and I am tender- and marketing coordinator at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

2 min read
SAR at ONS 2024 – Imagine a future without waste!

We are excited to participate in ONS 2024, one of the most important platforms for innovation and sustainability in the...

1 min read
Vacation's over, revision for future waste classification continues!

For SAR, it is crucial to invest in projects that have a direct and positive impact on the work we perform daily as a...

2 min read
Summer vacation with the environment in mind: simple tips and tricks

Dear customers, partners, and colleagues, Thank you for playing such an important role in our business. 

Now that...