1 min read

SAR er aktiv i utviklingen av avfallsbransjen!

By Nina Øglænd on 02.jun.2021 09:54:00

Topics: nyheter
Håvard Nateland Some

 

Vi er opptatt av å dele erfaringer og læring – og 25. mai holdt vår egen eminente Environmental Manager – Håvard Nateland, innlegg på vårsamlingen for avfallsbransjen og forurensningsmyndigheter i regi av Norsk Industri og NFFA.

Og for en samling det var! På tross av corona-situasjon og webinar-format deltok nesten 100 nøkkelpersoner i og rundt bransjen, og SAR fikk lagt frem det vi mener og erfarer om endringer av utslippstillatelser og BAT.

Håvard dro frem viktigheten av å fortsette den tette og gode dialogen med myndighetene og bransjen, slik at vi sammen kan sette de riktige rammene og kravene i nye tillatelser.

Å jobbe med avfall – og spesielt farlig avfall, byr på stadig økende krav til kompetanse og rutiner - fra mottakskontroll til behandling og internkontroll og utslippskontroll, og i SAR har vi derfor utviklet WCM – Waste Chain Management, som handler om avfallsstyring i alle ledd – fra kunde til endelig nedstrøm, og ikke minst å forstå fotavtrykket til hele prosessen.

Derfor er partnerskap og samarbeid spesielt viktig for oss – og Sustainable Development Goal #17, fordi vi trenger å lære av og med hverandre – og dele det vi lærer, for å kunne fortsette å dra bransjen videre.

Først da kan vi fortsette å levere gode løsninger for kundene våre, og først da blir vi den grønne og effektive bransjen vi alle jobber mot!

 

Les mer: Årets IED-seminar er gjennomført (Ekstern link: Norsk forening farlig avfall NFFA)

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

4 min read
Apprenticeship, trainee position, master's thesis - springboard to an exciting career!

At SAR, we are not just passive bystanders; we are active hunters of young talents through exciting learning programs,...

1 min read
SAR played a crucial role in promoting sustainability on National Science Day

November 10th was dedicated to celebrating science and research through lectures and presentations in chemistry,...

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...