3 min read

Samarbeid offshore for bærekraftig avfallshåndtering

By Gro Lende on 20.jun.2024 11:01:00

Topics: Bærekraft

Som miljørådgivere i SAR er det en privilegert mulighet for oss å kunne reise offshore til våre kunder og bidra til en mer bærekraftig og sikker avfallshåndtering. Gjennom tett dialog med ulike roller ombord og et sterkt fokus på å minimere fotavtrykket og forbedre avfallsflyten, arbeider vi sammen med kundene for å identifisere og iverksette effektive løsninger i samsvar med gjeldende regelverk. Kommunikasjon og samarbeid er med andre ord de viktigste verktøyene i denne prosessen.

 

Hanne og Marthe 2

Miljørådgiver Marthe Axdal og Hanne Hillestad Wold inspiserer en lysstoffrørcontainer offshore.

 

For å etablere gode rutiner og planer er det viktig å besøke kundene på stedet der avfallet oppstår. Å følge avfallsstrømmene fra avfallet oppstår til endelig behandling gir essensiell kunnskap og innsikt, samtidig som det avdekker behov knyttet til de spesifikke utfordringene avfallsprodusentene står overfor.

 

Løsningsorientert tilnærming til avfallshåndtering

Avfallshåndtering på en plattform eller borerigg er kompleks og krever en grundig fremgangsmåte. Begrenset lagringsplass, varierte avfallstyper som krever spesifikke håndteringsmetoder, og strenge sikkerhetskrav for å unngå ulykker og forurensning av havet er noen av de faktorene vi møter. I tillegg krever transport av avfall fra rigg til land effektive og sikre logistikkmetoder som gjenspeiler krav i regelverket. For å møte disse utfordringene er det avgjørende å ha gode og oppdaterte avfallshåndteringsplaner som inkluderer opplæring, klare prosedyrer, riktig utstyr, og regelmessig overvåking og evaluering av håndteringsprosessene.

 

På lag med offshorekundene våre

Her er noen eksempler på hva vi miljørådgivere kan bistå våre offshorekunder med, og som har vist seg å ha svært god effekt for våre kunder:

  • Riktig merking av ordinært og farlig avfall

  • Bruk av riktig emballasje som både er trygt og i henhold til regelverk

  • Sikre trygg og korrekt sortering ved hjelp av opplæring og skreddersydde sorteringsveiledere

  • Øke kompetansen innen elektronisk deklarering av farlig avfall

  • Tilpasset opplæring innen avfallshåndtering som gjenspeiler avfallet som oppstår

 

Du finner kontaktinformasjon til våre miljørådgivere om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om hvordan SAR kan bistå til bærekraftig avfallshåndtering offshore.

SAR tilbyr også både standardiserte og skreddersydde kurs for våre kunder og partnere basert på ønske og behov. Kursene kan holdes i kundenes lokaler, på en av SARs fasiliteter eller digitalt i webinarformat (Teams). På vår webside finner du vår kurskalender og påmeldingsinformasjon.

 

Gå ikke glipp av viktige og verdifulle kunnskaper om de nyeste miljøvennlige praksisene og innovasjonene. Vår erfaring er at en kultur som verdsetter læring og utvikling også skaper et mer engasjert og motivert arbeidsmiljø.

 

Gro Lende

Written by Gro Lende

Hi there, I am Gro, and I am tender- and marketing coordinator at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

2 min read
SAR at ONS 2024 – Imagine a future without waste!

We are excited to participate in ONS 2024, one of the most important platforms for innovation and sustainability in the...

1 min read
Vacation's over, revision for future waste classification continues!

For SAR, it is crucial to invest in projects that have a direct and positive impact on the work we perform daily as a...

2 min read
Summer vacation with the environment in mind: simple tips and tricks

Dear customers, partners, and colleagues, Thank you for playing such an important role in our business. 

Now that...