2 min read

 I dag markerer vi Verdens miljødag!

By Nina Øglænd on 05.jun.2021 08:15:00

Topics: nyheter
Sar Bilde-1
 
Verdens miljødag markeres 5 juni og årets tema er «Restore our Earth» med fokus på restaurering og å bygge opp igjen, plante trær, bygge grønne byer, rydde elver og hav og endre matforbruk.

SAR jobber kontinuerlig med å hindre at avfall oppstår, forbedre kildesortering og øke gjenbruk og gjenvinning av avfall. Våre proaktive konsulenter bidrar daglig med rådgivningstjenester til våre kunder for å hjelpe med å redusere det miljømessige fotavtrykket driften deres fører med seg.  Gjennom våre rådgivningstjenester, kursing og kompetanse ønsker vi å skape et godt samarbeid med våre kunder og partnere slik at vi sammen kan nå vårt mål om en mer bærekraftig verden.

Vi markerer verdens miljødag ved å ha fokus på bærekraft og sirkulær økonomi gjennom hele avfallskjeden. Dette gjør vi jevnlig gjennom vårt arbeid med bransjeorganisasjoner, myndigheter og ved å veilede våre kunder innen sikker og bærekraftig håndtering av avfall for å hindre utslipp og forurensning til ytre miljø. I tillegg har vi fokus på å stadig videreutvikle og bruke vår kompetanse til å finne nye måter å omdanne avfall til produkt og på denne måten bidra til minimal miljøpåvirkning.

 

Bærekraft i SAR

For oss er bærekraft svært viktig. Vi erkjenner at hver ressurs har en livssyklus. Vårt mål er å minimere mengden avfall som genereres og beholde avfall som ressurs så lenge som mulig gjennom livssyklusen. Videre ved å optimalisere resirkulering av ressurser og energigjenvinning, sikrer vi at kundene reduserer sitt klimaavtrykk.

Les mer: SAR støtter FNs bærekraftsmål, med vekt på disse seks områdene
 

Hva er verdens miljødag?

Verdens miljødag blir markert 5. juni hvert år. Dagen ble etablert i 1972 for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål, og behovet for en slik dag har ikke blitt mindre siden da.

Det er FNs miljøprogram (UN Environment) som har ansvaret for FNs markering av dagen, og dette gjør de i samarbeid med en ny storby eller land hvert år. Temaet som blir belyst henger også sammen med miljøproblemer og utfordringer som byen eller landet har. Samtidig blir alle land, byer og lokalsamfunn oppfordret til å markere dagen der de er. 

I 2021 er det Pakistan som vertsland for hovedmarkeringen av Verdens miljødag.

Les mer (fn.no) ↗

 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

4 min read
Apprenticeship, trainee position, master's thesis - springboard to an exciting career!

At SAR, we are not just passive bystanders; we are active hunters of young talents through exciting learning programs,...

1 min read
SAR played a crucial role in promoting sustainability on National Science Day

November 10th was dedicated to celebrating science and research through lectures and presentations in chemistry,...

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...