3 min read

Ute på eventyr med Ungt Entreprenørskap

By Nina Øglænd on 05.jun.2022 18:07:09

Topics: News

World Environment Day

Da vi ble invitert til å være jury da elever fra Bryne ungdomsskole på fredag skulle konkurrere i entreprenørskap, nølte vi ikke et sekund. For en glede å se slik kreativitet og skarpe unge sinn i aksjon, med gjenbruk, resirkulering og verdiskapning som mål

 

Og for en inspirerende måte å gå inn i helgen med den viktige merkedagen, Verdens Miljødag!

 

 


SAR deltok i juryen i et bærekraftprosjekt som ble avholdt på Bryne ungdomsskole fredag 3. juni i regi av Ungt Entreprenørskap. Ungt Entreprenørskap er en landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Denne gangen var det bedriften Aarbakke på Bryne som hadde laget en utfordring der elevgrupper konkurrerte om å komme opp med den beste ideen til hvordan ulike typer metallspon fra deres driftsoperasjoner kunne brukes på ny eller bli til et nytt produkt. 

box_metal


Det var ingenting å si på motivasjonen og kreativiteten og det var så mange gode idé'er at juryen hadde problemer med å velge ut vinnerne.  Topp 3 ble allikevel kåret og de vinnende innslagene ble til slutt:

  • Stålkopp med 2 kamre; ett for varm drikke og ett for kald drikke

  • Knapper til jeans og annet tøy

  • Flyttbar liten tribune med lift for rullestolbrukere


Det er fantastisk å få være en del av dette og å se et så stort miljøengasjement blant de unge. Dette lover godt og vi håper å se mange av disse unge håpefulle i bransjen vår i fremtiden.


Juryen bestod av:

Dan Lillesund, Business Development Manager SAR

Ingbjørn Apeland, Opplæringsleder i Aarbakke AS

Sigve Aasland, Avdelingsleder TIP Bryne vgs.

 

Verdens miljødag 5. juni er den største internasjonale dagen for miljø. Ledet av FNs miljøprogram (UNEP) og holdt årlig siden 1973, har arrangementet vokst til å bli den største globale plattformen for miljøreaksjon, med millioner av mennesker fra hele verden som engasjerer seg for å beskytte planeten.

 

Bærekraft i SAR

Bærekraft er kjernen i fundamentet vårt. Vi erkjenner at hver ressurs har en livssyklus. Målet er å minimere mengden avfall som genereres og beholde ressursen så lenge som mulig gjennom livssyklusen. Videre ved å optimalisere resirkulering av ressurser og energigjenvinning, sikrer vi at kundene reduserer sitt klimaavtrykk.

 

Les mer om hvordan vi jobber for økt verdiskapning og bærekraftige løsninger hver eneste dag: Bærekraft i SAR

 

Nina Øglænd

Written by Nina Øglænd

Hi there, I am Nina, and I am Commercial Director at SAR Gruppen AS. Got any questions or thoughts on our recent news, our products or services? Get in touch!

Latest news

6 min read
Our Journey goes to SAR Treatment Risavika

With this "travel blog," we aim to showcase the activities of SAR at all the locations scattered along the coast, from...

5 min read
The HR veteran's journey through changes and growth in the industry
November 1st 2023, was not just an ordinary day at SAR; it was the day we celebrated Anne Lise Naaden's fantastic...
1 min read
SAR thanks for valuable feedback in our 2023 customer satisfaction survey

Our annual survey is crucial for SAR to enhance our products and services in a way that meets our customers' needs,...